" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Προσλαμβάνουν.. Πουαρό

Με δίκτυο ιδιωτικών ντεντέκτιβ και σε συνεργασία μεταξύ μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων επωνύμων προϊόντων, του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Αθηνών και των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους (αστυνομίας, ΣΔΟΕ ΚΛΠ) σχεδιάζεται η αντιμετώπιση του παρεμπορίου που έχει πλέον λάβει ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις.

Υπολογίζεται ότι, στη διάρκεια του 2010, ο τζίρος του παρεμπορίου υπερέβη τα 25 δισ. ευρώ και τα διαφυγόντα φορολογικά έσοδα του δημοσίου τα 6 δισ. ευρώ.

Σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος με την παρουσία του υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντίνου Ρόβλια- ο οποίος αποχώρησε επιδεικτικά πριν τελειώσει η συνέντευξη όταν ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ-, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, μιλούσε επικριτικά για την κυβερνητική πολιτική- τόνισε ότι στη διάρκεια του 2009 τα τεμάχια των παράνομων προϊόντων που κατασχέθηκαν ανήλθαν σε 22 εκατομμύρια και ότι το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 20% των παράνομων προϊόντων στο σύνολο της Ε.Ε που κατασχέθηκε τον ίδιο χρόνο.

Ο κ. Μίχαλος είπε ότι η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως διαμετακομιστικό κέντρο της παρεμπορικής δραστηριότητας και γι’ αυτό απαιτείται πολιτική βούληση γιατί πίσω της κρύβονται μεγάλα συμφέροντα.

Επ’ αυτού ο κ. Ρόβλιας - πριν αποχωρήσει- πρόλαβε να πει ότι η κυβέρνηση διαθέτει αυτήν την πολιτική βούληση και προανήγγειλε νομοθετικές ρυθμίσεις και εντυπωσιακές ενέργειες για την πάταξη του παρεμπορίου.

Ο κ. Μίχαλος, πάντως, ζήτησε για μία ακόμη φορά τη συγκρότηση σώματος δίωξης παρεμπορίου διότι μόνο κατ’ αυτόν τον τρόπο, όπως υποστήριξε, μπορεί να δεχθεί αποφασιστικό πλήγμα η συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Οπως χαρακτηριστικά πρόσθεσε, το πρόβλημα είναι να ελεγχθεί ο τελωνειακός κατασταλτικός μηχανισμός που βρίσκεται στον Πειραιά και τη Βόρεια Ελλάδα στην είσοδο από την Τουρκία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris