" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Κάτω στον Πειραιά: Σοφή η πρόταση Μαντούβαλου.Άστοχη αυτή του Μιχαλολιάκου.

Το παραδοσιακό παζάρι του Πειραιά θα εξακολουθήσει να λειτουργεί, αλλά πλέον θα διέπεται από κανονισμούς, οι οποίοι θα είναι σεβαστοί από όλους. Θα υπάρχει τάξη, νομιμότητα, διαφάνεια.
Και κυρίως, έλεγχος. Οι προδιαγραφές και οι κανόνες λειτουργίας του παζαριού καθορίστηκαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο την περασμένη Δευτέρα, όπου διαπιστώθηκε συναίνεση πλειοψηφίας-μείζονος μειοψηφίας σε πολλά θέματα. Σύμφωνα με την εισήγηση της αντιδημάρχου Κυριακής Λαουλάκου οι άδειες που θα δοθούν θα είναι 209. Θα γίνουν διαγραμμίσεις για τις θέσεις των πάγκων, οι οποίες θα δοθούν σ' όσους εξασφαλίσουν άδεια, με κλήρωση. Οι πάγκοι θα κατασκευαστούν από τον δήμο και θα δίνονται μαζί με τις άδειες. Σε κάθε πάγκο θα υπάρχει το όνομα αυτού που έχει την άδεια και ο αριθμός της άδειας. Η υποβολή αιτήσεων θα γίνει από 8 - 28 Μαρτίου. Από τον συνδυασμό του Π. Μαντούβαλου μίλησε ο σύμβουλος Γιάννης Μαστρονικόλας, ο οποίος τόνισε ότι ο καθένας που θα παίρνει άδεια θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να πάει όπου θέλει για να φτιάξει πάγκο με τις προδιαγραφές που θα δώσει ο δήμος. Επίσης ζήτησε να φύγει το παζάρι από το κέντρο της πόλης και να πάει στην περιοχή Παπαστράτου, όπου θα μπορούν να δοθούν 300 επιπλέον άδειες, κάτι που θα βοηθήσει τόσο τους μικροπωλητές, οι οποίοι θα πάρουν περισσότερες άδειες οπότε θα διασφαλιστεί η εργασία σε περισσότερες οικογένειες, όσο και τον δήμο, ο οποίος θα εισπράξει περισσότερα χρήματα, αφού θα διαθέσει πιο πολλές άδειες.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ:
Η πρόταση Μαντούβαλου, είναι η μόνη ορθή πρόταση!!
Και περισσότερες θέσεις εργασίας και ο μικροπωλητής να κατασκευάζει το πάγκο του, όπου αυτός νομίζει!!!
ΣΥΝΕΧΗ ΔΡΑΣΗ:
Κάθε 2-3 φορές την εβδομάδα διοργανώνονται κοινές επιχειρήσεις δίωξης παράνομων μικροπωλητών στον Πειραιά, τόσο στο κέντρο όσο και στις συνοικίες, από προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛΑΣ. Συλλαμβάνονται δεκάδες παράνομοι υπαίθριοι πωλητές κάθε φορά, όλοι αλλοδαποί, και κατάσχονται χιλιάδες μικροαντικείμενα. Όμως οι επιχειρήσεις αυτές δεν είναι απλές. Κάποιοι αλλοδαποί, προσπαθώντας να αποφύγουν τη σύλληψη, γίνονται επικίνδυνοι. Τις προάλλες ένας θηριώδης Χιλιανός, που βρίσκεται 25 χρόνια στη χώρα μας παράνομα (!), έσπασε το χέρι του διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας! Δύο μέρες πριν, άλλος αλλοδαπός είχε κτυπήσει άσχημα άλλον δημοτικό αστυνομικό που γλίτωσε τα χειρότερα από την παρέμβαση ενός άνδρα της ΕΛΑΣ που γνώριζε καράτε και τον ακινητοποίησε! Όλα αυτά δείχνουν πως η Δημοτική Αστυνομία, υπό την καθοδήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Γ. Δαβάκη, κάνει το καθήκον της με το παραπάνω. Φυσικά πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στην ηγεσία της ΕΛΑΣ του Πειραιά, που έχει βρει κώδικα επικοινωνίας και συνεργασίας με τη Δημοτική Αστυνομία και φέρνει αυτά τα αποτελέσματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris