" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Προς: Γ.Γ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ κ. ΚΟΜΝΗΝΟ ΣΤΕΦΑΝΟ

Προς:  Γ.Γ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ κ. ΚΟΜΝΗΝΟ ΣΤΕΦΑΝΟ
Αρ.πρωτ. εξερχ.:39/28-03-2011
ΘΕΜΑ: <<ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ>>.
Λαμβάνοντας υπόψη μας το άρθρο 16 του Ν.3769/2009 και την Κ1-164 (ΦΕΚ 275 από 22-02-2011) σχετικά με τη κλήρωση των θέσεων εργασίας μας στις εμποροπανηγύρεις όπου και εργαζόμαστε και παρά τα πολλά υπομνήματα που ως δευτεροβάθμιο όργανο αποστείλαμε τόσο σε εσάς όσο και σε όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς, παρατηρούμε  ότι τα μέλη μας τα οποία ασκούν ως κύριο και βιοποριστικό επάγγελμα αυτό του ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΩΝ και ΠΑΖΑΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ , τυγχάνει να μην κληρώνονται με αποτέλεσμα την αδυναμία πληρωμής των ασφαλιστικών τους εισφορών στον Ο.Α.Ε.Ε. ,την αδυναμία πληρωμής των ανταποδοτικών τελών προς τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και τέλος την αδυναμία συντήρησης αυτών και των οικογενειών τους. Αντί ο νομοθέτης να εξαιρέσει των κληρώσεων αυτούς που ασκούν ως μόνο-κύριο-βιοποριστικό επάγγελμα το προαναφερόμενο, αυτός προβλέπει την ένταξη στο χώρο των εμποροπανηγύρεων τόσο των εμπόρων λαϊκών αγορών όσο και των καταστηματαρχών αντί του ορθού οι θέσεις να καταλαμβάνονται άνευ κληρώσεως από τους επαγγελματίες του χώρου και εάν υπάρχουν υπόλοιπες θέσεις αυτές να καταλαμβάνονται δυνάμει κλήρωσης από τους υπόλοιπους ενταγμένους στο Νόμο επαγγελματίες άλλων δραστηριοτήτων (εμπόρους λαϊκών αγορών και καταστηματάρχες ).
Για τους λόγους αυτούς και έχοντας ως βασικό μας αίτημα ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της περιβόητης ΚΛΗΡΩΣΗΣ των θέσεων εργασίας μας προχωράμε σε δυναμική πορεία (με τα φορτηγά μας) την ΤΡΙΤΗ 05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 και ώρα 09:00 π.μ με κατεύθυνση την πλατεία Κάνιγγος, όπου και εδρεύει το Υπουργείο Εμπορίου.
 Δυνάμει των αποφάσεων της Γ.Σ. του Συνδικάτου μας, 500 (πεντακόσια ) τον αριθμό φορτηγά εκλεκτόρων μας θα λάβουν μέρος στην πορεία η οποία θα ξεκινήσει από τη νόμιμη έδρα μας στους Αγίους Αναργύρους και η οποία έχει ως σκοπό της τη δημοσιοποίηση του μοναδικού πανευρωπαϊκού φαινομένου…
     ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι ασκούν ως κύριο επάγγελμα αυτό του Υπαιθρίου Εμπόρου να κληρώνονται λες και το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία κατοχυρώνεται δια μέσου της περιβόητης κλήρωσης όπως και στα τυχερά παιχνίδια.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Ε.Σ.Σ.Υ.Π.Ε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris