" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Μετά την ήττα του, ο εμπορικός σύλλογος Πειραιά ζητάει και τα ρέστα!!

Mετά την εφαρμογή από την Κυβέρνηση της Κοινοτικής οδηγίας 2006/123/ΕΚ και επτέλους!!! τον αποκλεισμό των εμπορικών συλλόγων από τις επιτροπές γνωμοδότησης, για θέματα που αφορούν εμάς(γνωμοδοτικές επιτροπές για το υπαίθριο εμπόριο) και μόνο εμάς, με το πρόσχημα της τάχα αδικίας!!! εξέφρασε την διαμαρτυρία του ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, κατηγορώντας τη  κοινή υπουργική απόφαση "Κ1- 164:Προσαρμογή διατάξεων αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Εμπορίου στην οδηγία 2006/123/ΕΚ σχετικά με τις υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά".
Ο εμπορικός σύλλογος Πειραιά σημειώνει ότι η ''τελικά, επιθυμία της Κυβέρνησης δεν είναι η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, αλλά η επικράτηση μιας πλήρως χαοτικής κατάστασης, που προκαλεί μεταξύ άλλων και το παράνομο υπαίθριο εμπόριο, το οποίο ανέκαθεν δημιουργούσε πόλους έλξης παραοικονομίας, που ποτέ δεν κατάφερε ή δεν θέλησε να ελέγξει και να περιορίσει το κράτος''.
Σε ότι αφορά στις διαδικασίες χορήγησης άδειας λειτουργίας καταστημάτων λιανικού εμπορίου, που ορίζει η εν λόγω ΚΥΑ, για την απλοποίηση αδειοδοτήσεων στο εμπόριο, ο ΕΣΠ σημειώνει ότι όλες οι πρόσφατες μελέτες αναφέρουν ότι η συνεχιζόμενη επέκταση των υπερκαταστημάτων, κυρίως ξένων πολυεθνικών αλυσίδων, οδηγεί σε βέβαιη εξόντωση τις τοπικές αγορές.
Υποστηρίζεται ότι η εξαίρεση των εκπροσώπων ενός εκ των τεσσάρων κοινωνικών εταίρων από γνωμοδοτικές επιτροπές, για θέματα που τους αφορούν άμεσα, δεν συμφωνεί σε καμία περίπτωση, ούτε με το γράμμα, ούτε με το πνεύμα της οδηγίας 2006/123/ΕΚ, η οποία και αναφέρεται ρητά στην σημασία της διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris