" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

SAFARI από τον Παπακωνσταντίνου, αλλά χωρίς JEEP

Με τη διενέργεια τακτικών και έκτακτων ελέγχων, με προτεραιότητα κυρίως τις επιχειρήσεις παραλαμβάνουν και διαθέτουν χονδρικώς ή λιανικώς εμπορεύματα χαμηλού κόστους που παράγονται σε ασιατικές χώρες, απαντά το υπουργείο Οικονομικών στο παράνομο εμπόριο.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή, επιπρόσθετα εντατικοποιήθηκαν οι εμφανείς έλεγχοι διακίνησης, ιδιαίτερα σε επίκαιρα σημεία εμπορικών δρόμων και κέντρων των ασιατικών περιοχών, σε υπαίθριους πάγκους και παζάρια, σε λαϊκές αγορές κλπ., με έμφαση στα είδη που κυρίως διατίθενται στο παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Στο πλαίσιο της καταπολέμησης του παράνομου εμπορίου, το ΣΔΟΕ έχει πραγματοποιήσει σημαντικό αριθμό κατασχέσεων για το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2010 - Ιανουαρίου 2011, ενώ, σύμφωνα με τον υπουργό, οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και θα εντατικοποιηθούν περαιτέρω. Ο απολογισμός για τις περιπτώσεις των ελέγχων στους οποίους έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των κατασχεμένων, είναι 967.106 τεμάχια απομιμητικά και παραποιημένα προϊόντα.
Το 2009 η Ελλάδα δέσμευσε 21,9 εκατ. προϊόντα-απομιμήσεις, γεγονός που, κατά τον κ. Παπακωνσταντίνου, αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Τελωνειακής Υπηρεσίας και το σημαντικό έργο που επιτελεί. Το 2010 η Ελλάδα δέσμευσε άλλα 24,2 εκατ. απομιμητικά προϊόντα, κυρίως κινεζικής και τούρκικης προέλευσης, τα οποία καταστράφηκαν σχεδόν όλα.
Όπως υπενθύμισε τέλος ο υπουργός, με στόχο την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και της διακίνησης παραποιημένων προϊόντων στα τελωνεία, λειτουργούν τμήματα πληροφοριών και δίωξης τα οποία διεξάγουν καθημερινούς ελέγχους σε επιβάτες και εμπορεύματα προερχόμενα από τρίτες χώρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris