" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Στον νεαρό ηθοποιό Θάνο Τοκάκη απονεμήθηκε το θεατρικό Βραβείο Χορν.


Στον Θάνο Τοκάκη για την ερμηνεία του στον ρόλο τού «Σερ Άντριου» στη «Δωδέκατη νύχτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (θέατρο Αλίκη), απονεμήθηκε απόψε το...
θεατρικό βραβείο «Δημήτρης Χορν», σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Χορν της οδού Αμερικής.

Ο περσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Μιχάλης Οικονόμου, παρέδωσε τον χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν στον φετινό βραβευθέντα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί κατάλαβα αυτές τις μέρες ότι έχω πολύ καλούς φίλους και συνεργάτες, που με βοηθούν να γίνουν όχι μόνο καλύτερος ηθοποιός, αλλά και καλύτερος άνθρωπος», δήλωσε συγκινημένος ο νικητής παραλαμβάνοντας το βραβείο.

Την εκδήλωση της απονομής καλωσόρισε ο ηθοποιός Σταμάτης Φασουλής, τονίζοντας πως «η εποχή είναι πολύ δύσκολη και οι νέοι στενεύουν τη ζωή τους. Τα βραβεία Χορν και Μ. Μερκούρη -που θα απονεμηθεί αύριο- είναι ελάχιστα, μπροστά σε αυτά που αντιμετωπίζουν οι ηθοποιοί στο θέατρο».

Στον θεσμό του Βραβείου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος. «Η Παιδεία μας, παρά την αναπηρία της σε γενικότερο επίπεδο, έχει δημιουργήσει πάρα πολλά γόνιμα ταλέντα, τα οποία ερχόμαστε εδώ να βραβεύσουμε», τόνισε και διατύπωσε την πεποίηθηση ότι το ελληνικό θέατρο είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης.

Η ηθοποιός Μάρω Κοντού ξετύλιξε το κουβάρι των αναμνήσεων της από τον φίλο και συνάδελφό της, Δημήτρη Χορν. «Δεν ήταν δάσκαλος μόνον στη σκηνή, αλλά και στο παρασκήνιο», τόνισε.

Πρόκειται για την ενδέκατη απονομή του ετήσιου βραβείου, που ξεκίνησε το 2001, ύστερα από πρωτοβουλία του Σταμάτη Φασουλή και τη χρηματοδότηση του αδελφού του ηθοποιού, Γιάννη Χορν.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη χρονιά στην ιστορία του 11χρονου θεσμού, που το επαμειβόμενο βραβείο θα απονεμηθεί χωριστά από το αντίστοιχο γυναικείο, το «Μελίνα Μερκούρη».

Το Βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός και περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή.

Μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη.

Τη συνολικότερη οργάνωση επιμελήθηκαν ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης.

Η δεκάδα των νικητών από το 2001 ως το 2010 περιλαμβάνει τους Δημήτρη Ημελλο, Αργύρη Ξάφη, Χρήστο Λούλη, Κώστα Βασαρδάνη, Νίκο Καρδώνη, Κώστα Γάκη, Γιάννο Περλέγκα, Θανάση Αλευρά, Μάκη Παπαδημητρίου και Μιχάλη Οικονόμου.

Ο Θάνος Τοκάκης, αποφοίτησε το 2005 από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, έπαιξε στον «Θησαυρό της Αγγελίνας» (ΝΕΤ), ενώ υποδύθηκε τον Αχιλλέα, τηλεοπτικό γαμπρό του Πέτρου Φιλιππίδη στη σειρά του Mega «50 - 50», παράλληλα με τις εμφανίσεις του στο θέατρο. Ο Θάνος Τοκάκης έπαιξε στο παιδικό έργο των Ξένιας Καλογεροπούλου και Θωμά Μοσχόπουλου «Η Κοιμωμένη ξύπνησε» στο θέατρο «Πόρτα» (2006) και στο κινεζικό «Ο ορφανός του Ζάο» του Ζι Ζουν Ζιανγκ, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου στην Κεντρική Σκηνή του «Αμόρε» (2007). Συμμετείχε ακόμα στις τηλεοπτικές σειρές «Ο 3ος νόμος» και «10η εντολή» του Πάνου Κοκκινόπουλου.

Πέρσι συμμετείχε στη «Δωδέκατη Νύχτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, που ανέβηκε στο θέατρο «Αλίκη» σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και στην παραγωγή του Εθνικού θεάτρου «Ορέστης» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris