" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

SOS ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ:Αυστηροί έλεγχοι αυτό το ΣαββατοΚύριακο,για τις υπαίθριες ψησταριές


Αυστηρούς έλέγχους θα πραγματοποιούν σήμερα και αύριο στην πόλη, δύο τετραμελή κλιμάκια αποτελούμενα από αστυνομικούς, δημοτικούς αστυνομικούς, επόπτη υγείας και εκπρόσωπο της τοπικής ενότητας Ρεθύμνου, προκειμένου να παταχθεί το παρεμπόριο. Οι υπαίθριες ψησταριές που «φυτρώνουν» σαν μανιτάρια το σαββατοκύριακο της αποκριάς αποτελούν ανοιχτή πληγή για τους επαγγελματίες του κλάδου εστίασης τα τελευταία χρόνια, οι οποίοι θέτουν ζήτημα για την απώλεια εσόδων των καταστημάτων τους αλλά και θέμα δημόσιας υγείας τονίζοντας την αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα που προσφέρονται.
Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου εκπρόσωποι των επαγγελματιών επεσήμαναν το πρόβλημα που δημιουργείται, ενώ ο προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας ήταν κατηγορηματικός, σημειώνοντας πως οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί σε κάθε γωνιά της πόλης τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή. Ειδικότερα, ο Βασίλης Πολιουδάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης ανέφερε: «Θέλουμε να επισημάνουμε ένα θέμα που μας καίει χρόνια τώρα και δεν είναι άλλο από το παρεμπόριο. Φέτος, σε μια προσπάθεια που γίνεται από το Σωματείο Εστίασης σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου, την δημοτική αστυνομία, την αστυνομία και το υγειονομικό θα υπάρξουν δυο κλιμάκια που θα πραγματοποιούν ελέγχους. Το φαινόμενο αυτό πλήττει το Ρεθεμνιώτη συνάδελφο αφενός και αφετέρου θέτει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή. Ήρθαμε σε συνεννόηση με τον αστυνομικό διευθυντή, τον οποίο και ευχαριστούμε, γιατί σε συνεργασία με την δημοτική αστυνομία και την διεύθυνση ανάπτυξης θα προχωρήσουν σε σαρωτικούς ελέγχους για την πάταξη του φαινομένου».
Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο χιλίων ευρώ, ενώ θα ακολουθεί και κατάσχεση των ψησταριών. Ο προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας Γιάννης Κουνδουράκης, χαρακτηριστικά είπε: «Η παρουσία μου υποδηλώνει την θέληση και την αποφασιστικότητα της δημοτικής αστυνομίας να πατάξει το παρεμπόριο που παρατηρείται στο Ρέθυμνο τις ημέρες του καρναβαλιού. Σκοπός μας είναι να είμαστε στο πλευρό των νόμιμων επαγγελματιών και να προστατέψουμε την δημόσια υγεία. Θα είμαστε πολύ αυστηροί και στέλνουμε το μήνυμα ότι θα εφαρμόσουμε το νόμο κατά γράμμα. Θα υπάρχουν δυο συνεργεία το Σάββατο και δύο την Κυριακή. Θα ελέγξουμε όλους τους δρόμους, όλα τα στενά και τους παράδρομους με σκοπό να εφαρμόσουμε τον νόμο και να αποτρέψουμε αυτούς που έρχονται από το πουθενά για να στήσουνε «επιχείρηση» για μια μέρα στο Ρέθυμνο. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».
Από την πλευρά της Διεύθυνσης Υγείας ο Νίκος Βουμβουράκης, επέστησε την προσοχή των καταναλωτών σημειώνοντας τους κινδύνους που εγκυμονούνται από τα προϊόντα αυτά για τα οποία κανένας δεν γνωρίζει από που προέρχονται: «Σε ότι αφορά τις παράνομες ψησταριές σαν διεύθυνση δημόσιας υγείας μας ενδιαφέρει κάτω από ποιες προϋποθέσεις κατασκευάζονται τα προς πώληση εδέσματα, σε ποιους χώρους κατασκευάζονται, αν τηρούν τις συνθήκες υγιεινής, ποιοι τα κατασκευάζουν, πώς μεταφέρονται, αν είναι μικροβιοφόρα ή όχι. Ακόμα και οι ίδιοι οι πωλητές δεν ξέρουμε αν είναι υγιείς και αν από το χειρισμό των τροφίμων μπορούν να μεταδώσουν μεταδιδόμενα νοσήματα. Θεωρούμε ότι όλη αυτή η διαδικασία είναι παράνομη και υποβόσκει ένα πρόβλημα άμεσο δημόσιας υγείας για αυτό και συνιστούμε στους καταναλωτές που θα βρεθούν στο Ρέθυμνο να αποφεύγουν την κατανάλωση αυτών των τροφίμων και να προτιμήσουν τα καταστήματα μαζικής εστίασης που προσφέρουν στον καταναλωτή ποιοτικά προϊόντα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris