" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, ξεζουμίζει τους μικροπωλητές.

Ξανά υποψήφιος ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΤΖΙΔΗΣ για την Δημαρχεία.
Με αποφασιστικότητα και σύνεση προχωρεί για το καλό του Δήμου του.
Τόσο καλό που δεν καταλαβαίνει από κρίση και σαμποτάρει και τους δημότες του μικροπωλητές.
Στην επίσημη σελίδα του Δήμου δηλώνει ανένταχτος κομμουνιστής.
(ΕΔΩ!!!!!)
Και επειδή οι μικροπωλητές έχουν πολλά λεφτά την βρήκε τη λύση(εδώ γελάμε!!!).
Επιθυμία του είναι η αύξηση της τιμής κατά 30 ευρώ τα 4 μέτρα στο πανηγύρι του Αγίου Θωμά στα Σούρμενα, ήτοι από 180 ευρώ η θέση να τιμάται στα 210 ευρώ.
Μπράβο ρε Δήμαρχε.
Και εις ανώτερα.
Λες να περάσει;;;
(μπαααααα).
Ας δούμε όμως το αίτημα που απέστειλε ο Φορέας μας προς το Δήμαρχο στις 13/03/2014:


ΠΡΟΣ:ΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Υπόψη Δημάρχου
κου ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΡΤΖΙΔΗ  
Αρ.πρωτ. εξερχ.:60/13-03-2014


ΘΕΜΑ:  ΄΄ Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής στις Εμποροπανηγύρεις του Δήμου σας΄΄

Αξιότιμε κύριε  Δήμαρχε,

Το Ενιαίο Συνδικάτο Σωματείων Υπαιθρίων Εμπόρων Ελλάδας δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό όργανο στο χώρο του υπαιθρίου εμπορίου και κατόπιν αιτήματος των ενδιαφερόμενων συναδέλφων για συμμετοχή τους στις Εμποροπανηγύρεις που λειτουργούν εντός των ορίων δικαιοδοσίας σας και έχοντας υπόψη του την κανονιστική απόφαση του αρμοδίου τμήματος της υπηρεσίας σας, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και τους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής σημειώνει και παρατηρεί τα κάτωθι:

1. Παρατηρείται το φαινόμενο κάποιοι ιδιώτες να αιτούνται (για λογαριασμό άλλων)  τη συμμετοχή τους στις Εμποροπανηγύρεις του Δήμου σας, δηλώνοντας ψευδώς ότι εμπορεύονται είδη όπως παιχνίδια, είδη οικιακής χρήσης κ.τ.λ. οι οποίοι  δυνάμει της κανονιστικής απόφασης, μπορούν να αδειοδοτηθούν έως και 08 μέτρα.

2. Η κανονιστική απόφαση επιπλέον αναφέρει πως άνευ κλήρωσης και κατά σειρά προτεραιότητας, λαμβάνουν θέσεις αρχικά οι δημότες και κατόπιν οι κάτοικοι της περιοχής σας.

3. Οι προκαθορισμένες θέσεις για ψησταριές (καντίνες) δίδονται σε όλους τους αιτούντες ανεξαρτήτως αν κάποιοι διατηρούν ελλιπή παραστατικά στοιχεία και έναρξη εργασιών για τις προαναφερόμενες θέσεις.

4. Υψηλό το τίμημα της Α΄Ζώνης μιας και ο ενδιαφερόμενος συνάδελφος πληρώνει 180 ευρώ τα 4 μέτρα.

5. Η κανονιστική απόφαση του Δήμου σας αναφέρει πως οι πάγκοι των συναδέλφων, να στήνονται την παραμονή της πανήγυρης μετά το κλείσιμο των μαγαζιών.

Ο Φορέας μας έχοντας εμπειρία σε παρόμοιες διοργανώσεις ανά την Επικράτεια και έχοντας ως σκοπό του την καλύτερη και εύρυθμη λειτουργία των πανηγύρεων όπου και συμμετέχουν ενεργά μέλη μας 

 Για τους λόγους αυτούς προτείνει για τροποποίηση τα κάτωθι:

1. Συμπληρωματικά των αιτήσεων για αυτούς που διεκδικούν θέσεις για τα είδη παιχνίδια, οικιακής χρήσης κ.τ.λ.(ήτοι 8 μέτρα ) και προς αποφυγή των ψευδών αιτήσεων, να υπάρχει και υπεύθυνη δήλωση σφραγισμένη από το Φορέα μας, η οποία να γνωστοποιεί ότι ο αιών διαθέτει προς πώληση τα προαναφερόμενα είδη με αποτέλεσμα την αποφυγή της κατάληψης των προαναφερόμενων θέσεων από κάποιους οι οποίοι μεταπωλούν άλλα είδη.

2. Άνευ κλήρωσης να λαμβάνουν  θέσεις μόνο οι δημότες, όχι όμως και οι κάτοικοι μιας και ο νομοθέτης δεν το προβλέπει σε καμία από τις διατάξεις των Νόμων που διέπουν το υπαίθριο εμπόριο.

3. Οι προκαθορισμένες θέσεις για ψησταριές(καντίνες) να δίδονται αποκλειστικά και μόνο σε αυτούς που έχουν στη κατοχή τους άδεια λειτουργίας καντίνας
            ( συμπεριλαμβανομένης της αδείας από Νομαρχία ή Περιφέρεια).

4. Λόγω της κρίσης που μαστίζει τον τόπο μας και συνάμα το ίδιο το επάγγελμά μας, να γίνει μείωση της τιμής σε όλες τις ζώνες(α΄, β΄, γ΄) κάτι το οποίο θα βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους  συνάδελφους να δηλώσουν ξανά το ενδιαφέρον συμμετοχής τους και τα επόμενα έτη

5. Μιας και η λειτουργία των θρησκευτικών Πανηγύρεων καθώς και το τίμημα των θέσεων πληρώνεται για 2 ημέρες(ήτοι 48 ώρες συμμετοχής) οι πάγκοι να στήνονται την προηγούμενη της πανήγυρης ήτοι την προπαραμονή μετά τις 12:00 μεταμεσονύκτια.

 Ευελπιστούμε να εισακουστεί το δίκαιο του αιτήματός μας, το οποίο βασίζεται σε υγιείς βάσεις και συνάμα σε πρότυπα που διέπουν τις αρχές και τις διατάξεις του Καταστατικού μας. 

13/03/2014

Με τιμή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         
ΝΤΟΛΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ                                         
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΨΥΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris