" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

<Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας >από την Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του προγράμματος < ΓΕΥΣΙΣΤΟΥΡ Ελλάδα- Κύπρος 2007-2013>.

Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του προγράμματος «ΓΕΥΣΙΣΤΟΥΡ Ελλάδα- Κύπρος 2007-2013» και σε συνέχεια των δράσεων που αναπτύσσει για την προβολή των τοπικών ποιοτικών προϊόντων για την εξέλιξη του νησιού σε γαστρονομικό τουριστικό προορισμό δημιουργεί το «Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας».

 Τα εγκαίνια της κέντρου αναμένεται να γίνουν στις 20 Μαρτίου 2014, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει γνωστό το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.
Σκοπός του Κέντρου είναι να αποτελέσει στέγη θεματικών δράσεων- εκδηλώσεων προβολής της Κρητικής διατροφής, των τοπικών προϊόντων του νησιού,  πόλο έλξης και πληροφόρησης των επισκεπτών.

Η έδρα του «Κέντρου Κρητικής Γαστρονομίας» θα είναι στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου στο νεοκλασικό ανακαινισμένο κτίριο «Μανουσάκη» που παραχώρησε για το σκοπό αυτό ο Δήμος Ρεθύμνου.

Παράλληλα με τις θεματικές εκδηλώσεις που θα διοργανώνει σε συνεργασία με το «Κρητικό Σύμφωνο», την «Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη» και φορείς της Κρήτης θα διαθέτει μόνιμη έκθεση τοπικών προϊόντων με 7 θεματικές γωνιές:

• Κρητική δίαιτα
• Κρητικός αμπελώνας
• Ελιά και ελαιόλαδο
• Λαχανικά, χόρτα, όσπρια και φρούτα
• Κρητικά βότανα
• Δημητριακά και προϊόντα ζύμης
• Γαλακτοκομικά προϊόντα και προϊόντα ζωικής παραγωγής

Για τον σκοπό αυτό καλούνται οι παραγωγοί τυποποιημένων τοπικών προϊόντων (μεμονωμένοι παραγωγοί, εταιρίες, συνεταιρισμοί, ενώσεις κλπ) να αποστείλουν στο Κέντρο δείγματα των προϊόντων τους καθώς και υλικό προβολής (φυλλάδια, οδηγούς, οπικοακουστικό υλικό κλπ).
Για περισσότερες πληροφορίες:

κα Ευαγγελία Βροντάκη, Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, τηλ: 2831340757
κα Κατερίνα Αγαπάκη, Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, τηλ: 2831340705
κα Ηρώ Σταυρακάκη Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου τηλ. 2813-400350

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris