" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΚΑΡΠΑΘΟΣ: εντατικοποίηση ελέγχων.



Το φαινόμενο της ύπαρξης παρεμπορίου με συνέπεια την απώλεια δημοσίων εσόδων επισημαίνει ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Μιχάλης Χανιώτης σε σχετική επιστολή του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του νησιού και με κοινοποίηση στο Υπουργείο Οικονομικών, στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. 

Συγκεκριμένα η επιστολή έχει ως εξής: 
«Επειδή παρατηρείται το φαινόμενο της ύπαρξης παραοικονομικών δραστηριοτήτων για τις οποίες παραπονούνται συνεχώς στο Δήμο οι νομίμως απασχολούμενοι και φορολογούμενοι επαγγελματίες και οι σύλλογοί τους, παρακαλούμε στα πλαίσια άσκησης των αρμοδιοτήτων σας, να εξετάσετε το ενδεχόμενο εντατικοποίησης των ελέγχων (νόμιμης εισόδου και απασχόλησης) προκειμένου να προστατέψουμε από κοινού την νομιμότητα και τα δημόσια έσοδα. 

Οι αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου Οικονομικών που κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται να συνδράμουν στην προσπάθεια συντονισμού των τοπικών υπηρεσιών για την πάταξη των παραοικονομικών δραστηριοτήτων που καταστρέφουν την τοπική οικονομία και δημιουργούν φαινόμενα (φοροδιαφυγής, εισφοροδιαφυγής, παραεμπορίου και αποφυγής καταβολής των νομίμων δημοτικών τελών.
:Ροδιακή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris