" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

"Χρυσές" δουλειές κάνουν οι Αφρικανοί στην Τριών Συμμάχων!

Πόσο δίνουν τα αθλητικά στην μαύρη αγορά; Ανάλογα το παζάρι από 35 και 25 μέχρι 20 ευρώ.

Ακμάζει τον τελευταίο καιρό το παρεμπόριο στην Πάτρα. «Την άνοιξη, έχουμε δουλειά» ανέφερε σε συνομιλία μας Αφρικανός που στήνει την πραμάτεια του κάθε πρωί στην πλατεία Τριών Συμμάχων.

Πολλοί είναι οι Πατρινοί που προτιμούν αυτό το εμπόρευμα το οποίο είτε δεν είναι διαθέσιμο είτε είναι πολύ ακριβό στη νόμιμη αγορά.

Δεκάδες χιλιάδες τσάντες, παπούτσια, ρολόγια, ρούχα και κάθε λογής παράνομα προϊόντα –κατασκευασμένα σε ασιατικές χώρες έχουν απλωθεί σε δρόμους και πεζόδρομους της Πάτρας.

Ύστερα από πολύμηνες εκτεταμένες επιχειρήσεις των αρχών, το παρεμπόριο υποχώρησε αλλά δεν εξαφανίστηκε. Άλλωστε οι βάσεις και οι αποθήκες του παρεμπορίου σταδιακά μετακινούνται σε διάφορες περιοχές.
"Χρυσές" δουλειές κάνουν οι Αφρικανοί στην Τριών Συμμάχων!
Τα προϊόντα παραλαμβάνονται από χονδρέμπορο και αποθηκεύονται, μετά “σπάνε” σε μικρότερες αποθήκες και ύστερα παραλαμβάνονται από τα “αφεντικά”, αλλοδαπούς που ελέγχουν μικρές ομάδες συμπατριωτών τους και συντονίζουν το εμπόριο στον δρόμο.

Η εικόνα στην γνωστή πλατεία στο τέλος της Αγίου Νικολάου, είναι συνηθισμένη πλέον. Σε ένα σημείο/βιτρίνα της πόλης θα δείτε να πωλούνται τα πάντα.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πώς όσες φορές και αν έχουν πέσει στο τραπέζι προτάσεις που αφορούν την δημιουργία αγοράς για τους Αφρικανούς μικροπωλητές πέφτουν στο κενό.

Αυτό συμβαίνει γιατί περισσότερο από το 95% των προϊόντων που πωλούνται στον δρόμο είναι παράνομα και δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί η πώλησή τους τη στιγμή που ο ρόλος των αρμόδιων είναι η πάταξη του παρεμπορίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris