" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Μπουτάρης: Εγκαινιάζει «ευρωπαϊκού επιπέδου γιουσουρούμ». στη συμπρωτεύουσα.

Η υπαίθρια αγορά εγκρίνεται αύριο από το δημοτικό συμβούλιο. Πού και κάθε πότε θα λειτουργεί

Προχωρούν οι διαδικασίες από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ξεκινήσει η λειτουργία της υπαίθριας αγοράς (Γιουσουρούμ) μια Κυριακή κάθε μήνα στην οδό Νικηφόρου Ουρανού, από την οδό Λήμνου έως την οδό Μινωταύρου και στις οδού Αχελώου και Φρίξου.

Αύριο  Δευτέρα το θέμα αναμένεται να εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο, μετά την ΄έγκριση από την επιτροπή ποιότητας ζωής του δήμου. Η διάθεση του χώρου θα γίνεται στην Ομοσπονδία Μακεδονίας Μέγας Αλέξανδρος – ΡΟΜ, σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο που διέπει τις υπαίθριες κυριακάτικες αγορές και με το οποίο ρυθμίζονται όλα τα λειτουργικά ζητήματα, καθώς και οι όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας της αγοράς.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής Θανάση Παππά, «είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο, αφού προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες για τη λειτουργία του παζαριού,  να λειτουργήσει από τον επόμενο μήνα η υπαίθρια αγορά».

Η Ομοσπονδία θα υποβάλει στη διεύθυνση Εξυπηρέτησης Επιχειρηματία τον κανονισμό λειτουργίας για το παζάρι και θα επιβλέπει την καθαριότητα και ευταξία της περιοχής. Στη συνέχεια θα καθοριστούν από το δήμο οι λεπτομέρειες για το καθεστώς λειτουργίας της.

Ήδη, το γιουσουρούμ μετά από πρόταση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη έχει λειτουργήσει πιλοτικά μια φορά μέσα στον Δεκέμβριο, παρά τις αντιδράσεις από τον εμπορικό κόσμο. Στόχος της δημοτικής αρχής, όπως έχει τονίσει και ο κ. Μπουτάρης, είναι η δημιουργία ενός «ευρωπαϊκού επιπέδου γιουσουρούμ».

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και παρά τις αντιδράσεις, είχε προτείνει τη λειτουργία του γιουσουρούμ κάθε Κυριακή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris