" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΚΑΛΑΜΑΤΑ:Προκαταρκτική εισαγγελέα για τις καταγγελίες μικροπωλητών της Αγίας Τριάδας που θέλουν και θέσεις κάθε Σάββατο στην Αγορά.

Προκαταρκτική έρευνα για το αίτημα των 17 αδειούχων μικροπωλητών ειδών ελαφράς βιοτεχνίας που συμμετέχουν στην αγορά της Πέμπτης στην Αγία Τριάδα, να τους ορισθεί από το Δήμο Καλαμάτας χώρος στην Κεντρική Αγορά κάθε Σάββατο, έχει διατάξει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου, αλλά κυρίως για τους παράνομους πλανόδιους που δραστηριοποιούνται στη Λαϊκή της Αγίας Τριάδας.
Η προκαταρκτική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται πολύ σύντομα να ολοκληρωθεί.

Για την ΚΑΚ
Οι 17 αδειούχοι μικροπωλητές, όπως τονίζουν,  είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται και να κερδίσουν τη μάχη που δίνουν για την αρνητική στάση του Δήμου Καλαμάτας να ορίσει θέσεις στην ΚΑΚ.
Σε όλη την Ελλάδα, υποστηρίζουν, λειτουργούν ενιαία παραγωγοί και έμποροι στις αγορές και πως είναι καθαρά προσχηματική η δικαιολογία του Δήμου Καλαμάτας, εδώ και ένα χρόνο, πως δεν υπάρχει χώρος, εξ ου και δεν έχει γίνει δεκτό το αίτημά τους.
Πάντως, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έστειλε τρία έγγραφα, μέχρι να ανταποκριθεί  ο Δήμος και να τους κοινοποιήσει σχεδιαγράμματα, οριοθέτηση, αριθμό θέσεων και αδειούχους τόσο για την αγορά στην ΚΑΚ όσο και γι’ αυτή στην Αγία Τριάδα.

Παράνομοι
Στις αρχές Δεκεμβρίου, αντιπροσωπεία των μικροπωλητών είχε επισκεφθεί τον εισαγγελέα, προσκομίζοντάς του στοιχεία ότι στην αγορά της Αγίας Τριάδας κάθε Πέμπτη, όπου συμμετέχουν 33 αδειούχοι μικροπωλητές και ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 35 θέσεις, παίρνουν μέρος κι άλλοι 20-30 που δεν έχουν άδειες, οι οποίοι όμως πληρώνουν στην ΔΙΟΚΛΗΣ και έχουν πάγκους.
Επίσης, είχαν ζητήσει από τον εισαγγελέα να ερευνήσει γιατί δεν εφαρμόζεται σχετικός νόμος, και να πληρώνουν για τη μια ημέρα που δουλεύουν, και όχι για όλο το μήνα, καθώς και το αντίτιμο που καταβάλλουν είναι πολύ υψηλό.

Της Βίκυς Βετουλάκη
Από την εφ.ΘΑΡΡΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris