" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ο.Α.Ε.Ε.:όροι χορήγησης του βοηθήματος ανεργίας στους ασφαλισμένους του ταμείου.

Ενεργοποιείται και στην πράξη η νέα διαδικασία που προβλέπει η υπουργική απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με την εγκύκλιο που υπέγραψε η πρόεδρος του ΟΑΕΕ Γιωργία Κωτίδου και καθορίζει τους νέους όρους χορήγησης του βοηθήματος ανεργίας στους ασφαλισμένους του ταμείου.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, οι δικαιούχοι του βοηθήματος θα είναι πλέον περισσότεροι καθώς «επεκτείνεται η καταβολή του βοηθήματος ανεργίας και σε εκείνους τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, οι οποίοι διέκοψαν τη δραστηριότητά τους και έχουν ρυθμίσει τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές ή τυχόν οφειλές από οποιαδήποτε αιτία, είναι δε ενήμεροι με τους όρους της ρύθμισης».

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι είναι «οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενοι, ασφαλισμένοι στους φορείς Ο.Α.Ε.Ε. και Ε.Τ.Α.Π. – Μ.Μ.Ε., οι οποίοι διακόπτουν αποδεδειγμένα το επάγγελμά τους, δεν αυτοαπασχολούνται, δεν αναλαμβάνουν μισθωτή απασχόληση και δεν λαμβάνουν σύνταξη από οποιαδήποτε αιτία από φορέα κύριας ασφάλισης, τον ΟΓΑ, το ΝΑΤ, ή το Δημόσιο, ή φορέα κύριας ασφάλισης της αλλοδαπής και έχουν καταβάλλει την ειδική εισφορά της παρ. 2 του άρθρου 44 του ν.3986/2011, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 50 του ν.4144/2013».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris