" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Σε κατασχέσεις θα προβούν ασφαλιστικά ταμεία.

Σε κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας όσων οφείλουν εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία σχεδιάζει να προχωρήσει κυβέρνηση. 
Η διοίκηση του ΚΕΑΟ θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών και, εφόσον υπάρχουν ληξιπρόθεσμες, μη ρυθμισμένες οφειλές, θα προβαίνει σε κατασχέσεις μέχρι το ύψος της οφειλής.
Με δεδομένο ότι πρέπει να εξευρεθούν τα 500 εκατ. ευρώ που θα εξοικονομηθούν από το ασφαλιστικό σύστημα το 2014 και εν όψει τις άφιξης των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα και την έναρξη νέων διαπραγματεύσεων από την Τρίτη, ο υπουργός Εργασίας εκτιμά πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος και πως αυτά τα ποσά θα βρεθούν από την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ΓΓΠΣ), είναι έτοιμος ο μηχανισμός που θα δίνει τη δυνατότητα στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να διασταυρώνει με το πάτημα ενός κουμπιού τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών και να προχωρά άμεσα σε κατασχέσεις της κινητής και της ακίνητης περιουσίας τους.
Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και η ΓΓΠΣ βάζουν τις τελευταίες πινελιές στον τρόπο διασύνδεσης του ΚΕΑΟ με τη ΓΓΠΣ, που θα περιλαμβάνει όλα τα κανάλια επικοινωνίας που λειτουργούν μέχρι σήμερα μεταξύ του ΟΠΣ-ΙΚΑ και του Taxisnet (ΓΓΠΣ), όπως είναι η ανταλλαγή αρχείων, οι υπηρεσίες διαδικτύου κ.λπ.
Στη συνέχεια, η διοίκηση του ΚΕΑΟ θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών και, εφόσον υπάρχουν ληξιπρόθεσμες, μη ρυθμισμένες οφειλές, θα προβαίνει σε κατασχέσεις μέχρι το ύψος της οφειλής.
Στελέχη των ασφαλιστικών ταμείων εκτιμούν ότι υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός οφειλετών σε όλα τα ταμεία, οι οποίοι ενώ μπορούν να προχωρήσουν σε ρύθμιση των χρεών τους, δεν το κάνουν επικαλούμενοι ως πρόσχημα την κρίση.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, στο ΙΚΑ υπάρχουν 7,9 δισ. ευρώ ανεξόφλητων ασφαλιστικών εισφορών από ενεργές επιχειρήσεις, ενώ στον ΟΑΕΕ 5,9 δισ. ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris