" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΑΓΙΟΥ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ: πράσινο φεστιβάλ.

Μία μέρα πριν την γιορτή του Αγίου Πατρικίου και η Ιρλανδία αλλά και πολλές ακόμη χώρες σε όλο τον κόσμο προετοιμάζονται πυρετωδώς για το πράσινο φεστιβάλ.

Η γιορτή του Αγίου Πατρικίου περιλαμβάνει εκδηλώσεις θρησκευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο για 4 ημέρες ξεκινώντας από τις 17 Μαρτίου. Η γιορτή καθιερώθηκε επίσημα τον 17ο αιώνα, προκειμένου τιμήσει τον άγιο προστάτη της Ιρλανδίας και την άφιξη του χριστιανισμού στη χώρα.

Σύμβολο της γιορτής, είναι το τριφύλλι, που είναι και το εθνικό σύμβολο της Ιρλανδίας, το οποίο σύμφωνα με το θρύλο, χρησιμοποιούσε ο Αγιος Πατρίκιος για να εξηγήσει στους Ιρλανδούς την Αγία Τριάδα.

Η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου γιορτάζεται σε περισσότερες από 150 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ωστόσο η πιο λαμπρή παρέλαση πραγματοποιείται στο Δουβλίνο, όπου κάθε χρόνο, περισσότεροι από 600.000 επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παρέλαση των πράσινων ξωτικών και συναυλίες με παραδοσιακή ιρλανδέζικη μουσική και φυσικά να πιουν την εθνική μπίρα της Ιρλανδίας Guinness.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris