Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΚΡΗΤΗ: αυστηροί έλεγχοι....και στα κινέζικα μαγαζιά.

Την παρέμβαση του ΣΔΟΕ από κοινού με την αστυνομία ζήτησε, σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, Γιώργος Πολιουδάκης κατά τη συνάντησή του με τον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ Κρήτης, Γ.Αντωνάκη.

Το κυριότερο θέμα που έθεσε ο κ.Πολιουδάκης είναι το παρεμπόριο, θέμα που μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Όπως είπε ο κ.Πολιουδάκης, ζήτησε από τον κ.Πολιουδάκη - κάτι που θα ζητηθεί και από την ΕΛ.ΑΣ. - οι εξορμήσεις μεικτών κλιμακίων ΕΛ.ΑΣ. και ΣΔΟΕ για τη διενέργεια ελέγχων για την πάταξη του παρεμπορίου.
 Όπως τόνισε, ωστόσο, έλεγχοι πρέπει να γίνουν και στα τελωνεία, καθώς διαπιστώνεται ότι τα παράνομα εμπορεύματα "περνάνε" από εκεί, χωρίς να υπόκεινται ελέγχους.

Ο κ.Πολιουδάκης υπέδειξε και τα κινέζικα καταστήματα ως "δίαυλο" διακίνησης προϊόντων παρεμπορίου και ζήτησε την αυστηροποίηση των ελέγχων και εκεί.

"Ναι" στις λαϊκές αγορές ... υπό όρους

Ο κ.Πολιουδάκης αναφέρθηκε και στις λαϊκές αγορές, τονίζοντας ότι δεν τάσσεται κατά, αλλά υπέρ εκείνων που θα λειτουργούν νόμιμα με εμπόρους και παραγωγούς που θα έχουν άδεια και δε θα είναι παράνομοι, λειτουργώντας σε βάρος τόσο του στεγασμένου εμπορίου όσο και του νόμιμου εμπορίου στις λαϊκές.