" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Πάτρα:Στη Veso Mare tο παζάρι βιβλίου

Το Σωματείο Εκδοτών Ελλάδας αποδίδει την αλλαγή του χώρου σε πιέσεις τοπικών βιβλιοπωλών

Στη Veso Mare θα διεξαχθεί τελικά στην Πάτρα το παζάρι βιβλίου που διοργανώνει το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδας για πρώτη φορά στην πόλη, από τις 10 έως 23  Σεπτεμβρίου 2012. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Σωματείο η αλλαγή του χώρου, αφού αρχικά είχε ανακοινωθεί ο Μόλος της Αγίου Νικολάου, οφείλεται σε πιέσεις των ντόπιων βιβλιοπωλών προς τον Δήμο Πατρέων.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδας έχει ως εξής:

«Η εκδήλωση είχε αναγγελθεί με τόπο διεξαγωγής  τον μόλο Αγίου Νικολάου υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων στις ίδιες ημερομηνίες. Μετά τις παρεμβάσεις τοπικών βιβλιοπωλών προς τον Δήμο, το σωματείο αποφάσισε την διεξαγωγή της εκδήλωσης, στον χώρο της VESO MARE. Ο σκοπός του σωματείου είναι η διάθεση βιβλίων στο κοινό σε πολύ χαμηλές τιμές εν μέσω οικονομικής κρίσης για λίγες ημέρες και όχι η αντιπαράθεση.

Στην εκποίηση αυτή πωλούνται Βιβλία που έχουν εκδοθεί τουλάχιστον πέντε χρόνια πριν και που κατά κανόνα δεν βρίσκονται πλέον στα ράφια των  βιβλιοπωλείων με τιμή έκπτωσης τουλάχιστον 70% η και περισσότερο, σε σχέση με την αρχική τιμή που είχαν στα βιβλιοπωλεία.

Τα βιβλία της τελευταίας πενταετίας το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από τα βιβλιοπωλεία της πόλης, όπως και όλα τα σχολικά του είδη.

Όλα τα βιβλία πριν εκτεθούν προς πώληση ελέγχονται σχολαστικά από το Σωματείο ώστε να τηρούν τους κανόνες της έκδοσης πριν πέντε έτη και της τιμής εκποίησης.

Όλα τα βιβλία διαθέτουν αυτοκόλλητη ετικέτα  barcode με την τελική τιμή πώλησης στην εκποίηση ώστε το κοινό να βλέπει την τιμή που αγοράζει το κάθε βιβλίο.

Η διάρκεια είναι μόνο 14 ημέρες (10 έως 23  Σεπτεμβρίου 2012) και είναι η πρώτη φορά το σωματείο διοργανώνει την εκδήλωση εκτός Αθήνας. Είναι μια μοναδική ευκαιρία όχι μόνο για τους κατοίκους της Πάτρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής του νομού, της Ναυπάκτου, του Μεσολογγίου κλπ να επισκευθούν την εκποίηση και να διαλέξουν ανάμεσα σε χιλιάδες τίτλους βιβλία σε ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ.

Οι τιμές των βιβλίων είναι απίστευτα χαμηλές και ξεκινούν από 0.50 λεπτά.

Για 14 ημέρες προσφέρονται 180.000 βιβλία -  100 εκδοτικών επιχειρήσεων, λογοτεχνία κλασσική και μοντέρνα, ελληνική και ξένη, ποίηση, παιδικά, κόμικς, άλμπουμ, λευκώματα,  βιβλία για μαγειρική, για το αυτοκίνητο κλπ  βιβλία όλων των κατηγοριών για όλες τις ηλικίες.

Η μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη εκποίηση βιβλίου για πρώτη φορά στην περιφέρεια.

Δεν υπάρχει κανείς περιορισμός στο ποσό η στην ποσότητα αγοράς και η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Μπορεί να αγοράσει κανείς και ένα μόνο βιβλίο με 0,50 λεπτά.

Μόνο με μια επίσκεψη από κοντά, θα μπορέσει να δεί κανείς και την ποικιλία αλλά και τις απίστευτες τιμές που εκποιούνται τα βιβλία, κάνοντας τα προσιτά ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Πρόσβαση στη VESO MARE με μέσα μαζικής μεταφοράς:

• Από το κέντρο, με τα λεωφορεία Nο 2 ή 3 (στάση Παπαφλέσσα) και Nο 5 ή 7 (στάση ΔEH).

•Από πανεπιστήμιο, Pίο, αρχικά με το Nο 6 προς κέντρο και μετά με το Nο 2 ή 3.

• Από Bραχνέικα, Aλισσό, με τα λεωφορεία Nο 5 ή 7 (στάση ΔEH).

• Από ΤΕΙ με το Νο 2 (στάση Παπαφλέσσα)

•Με τη δωρεάν γραμμή Mini Bus του Δήμου Πατρέων.

Την εκδήλωση διοργανώνει το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΔΟΤΩΝ - ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Σ.Ε.Β.Ε.) στο κέντρο ψυχαγωγίας & διασκέδασης VESO MARE που βρίσκεται στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στην παραλία της Ακτής Δυμαίων στο νούμερο 17, τη δυτική έξοδο της Πάτρας και ελάχιστα λεπτά από το κέντρο, με Δωρεάν άνετο και ασφαλές parking 350 θέσεων.Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά  Σάββατα &  Κυριακές από τις 10 το πρωί έως 10 το βράδυ.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris