" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΤΑ:Στο ίδιο έργο θεατές!!



Θ’ αρχίσει και πάλι ένας διάλογος, χωρίς αποτέλεσμα


Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ


Το εναρκτήριο λάκτισμα, ας θεωρηθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ως θέμα στην ημερήσια διάταξη υπάρχει αυτό της διοργάνωσης και φέτος της εμποροπανήγυρης απ’ το Δήμο Αρταίων.
Το έργο το έχουμε ξαναδεί… Ο Εμπορικός Σύλλογος και κάποιοι άλλοι παράγοντες, ευαισθητοποιημένοι απ’ την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ζήτησαν και ζητούν να μην γίνει η εμποροπανήγυρη, μιας και θα φύγει πολύ χρήμα απ’ την Άρτα και θα πάει σε άλλες επιχειρήσεις, την στιγμή που μπορούσε να μείνει και να διακινηθεί στην Άρτα. Κάποιες φορές έχουν καταγραφεί και οι αριθμοί, που καλύπτουν τον θεσμό… Δηλαδή τα ποσά που φεύγουν απ’ την Άρτα και θα μπορούσαν να μείνουν εδώ. Στο παρελθόν είχαμε και κινητοποιήσεις των εμπόρων, δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν και σκέψεις να επαναληφθούν φέτος.
Ακολουθεί η επίσημη θέση της δημοτικής αρχής, μνημείο υποκρισίας θα την χαρακτηρίζαμε… Την καταγράφουμε, γνωρίζοντας ακριβώς τι θα ισχυριστεί ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, που θα κληθεί να μιλήσει στην συζήτηση που συγκεκριμένου θέματος. Γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις και λόγω της κρίσης και στον αγώνα τους συμπαραστεκόμαστε… (μπρρρρρ).
Όμως δεν είναι δυνατόν να ακυρωθεί ένας θεσμός τόσων χρόνων… Αυτά είναι το… περιτύλιγμα, όσων σημαντικών θα ακολουθήσουν. Απ’ αυτή την διοργάνωση ο Δήμος Αρταίων θα εισπράξει ένα σημαντικό ποσό, το οποίο, μέσα στην κρίση που αντιμετωπίζει και η αυτοδιοίκηση, θα λύσει κάποια προβλήματα, απ’ τα πολλά που υπάρχουν.
Αυτά θα πει ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο, θα ακολουθήσουν κάποιες διαφωνίες απ’ την πλευρά των δημοτικών συμβούλων, η απόφαση που θα ληφθεί θα αναφέρει ότι και φέτος πρέπει να πραγματοποιηθεί η εμποροπανήγυρη.
Αυτά θα γίνουν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το τι θα ακολουθήσει επίσης γνωστό, το καταγράφουμε παραπάνω. Πρέπει να ακολουθήσει και το σχόλιο.
Όταν μια δημοτική αρχή δεν σέβεται την αγωνία και την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, οι αποφάσεις που λαμβάνονται και οι εξελίξεις που ακολουθούν, είναι πάντα εις βάρος του τόπου και των πολιτών. Γνωστά αυτά, τα έχουμε δει και αναλύσει και σε άλλα θέματα, θα τα δούμε και με την εμποροπανήγυρη.
Την πορεία της δημοτικής αρχής, την έχουμε καταγεγραμμένη. Κάνει ότι αποφασίζει ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, χωρίς να υπολογίζει κανέναν. Τον ακολουθούν και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι, όχι γιατί πιστεύουν ότι είναι σωστή η πρότασή του, αλλά γιατί υπάρχουν θέσεις ακόμη που θα μοιραστούν και ο Δήμος, η πόλη και τα χωριά που τον αποτελούν, πάει απ’ το κακό στο χειρότερο.
Έτσι ακριβώς θα γίνει και φέτος… Για άλλη μια φορά θα πιστοποιηθεί ότι έχουμε να κάνουμε με μια δημοτική αρχή που της λείπει ο σεβασμός στον πολίτη.
Και φυσικά εμείς, δεν έχουμε κανένα λόγο να επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα, να ανακυκλώνουμε τις ίδιες καταγγελίες, γνωρίζοντας ότι δεν θα υπάρξει πρακτικό αποτέλεσμα. Το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να προκύψει, είναι να αντιληφτούν περισσότεροι πολίτες, με τι σόι δημοτική αρχή έχουμε να κάνουμε και να περιμένουμε να περάσει ο καιρός. Που περνάει γρήγορα…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris