" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Μεγάλη κοσμοσυρροή στην Πτολεμαΐδα


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Μεγάλη κοσμοσυρροή σημειώνεται από το Σαββατοκύριακο στην ετήσια εμποροπανήγυρη της Πτολεμαΐδας, που τελείται στην Άνω πόλη, πλησίον των Τεχνικών- Επαγγελματικών Σχολών, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε επίσημα χθες Δευτέρα και ολοκληρώνεται το μεσημέρι της Πέμπτης.
Παρά την προσέλευση κόσμου όμως η φετινή εμποροπανήγυρη έπεσε θύμα της κρίσης, καθώς είναι πεσμένα τα έσοδα για το δήμο Εορδαίας σε σχέση με πέρσι, λόγω ότι είναι μικρότερη η συμμετοχή των εκθετών.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Σοφοκλής Σιδηρόπουλος, η φετινή εμποροπανήγυρη θα αποφέρει μικρότερα έσοδα, σε σχέση με πέρσι, καθώς το ενδιαφέρον των εκθετών δεν ήταν το αναμενόμενο. «Η κρίση επηρέασε και το πανηγύρι, με αποτέλεσμα να είναι μειωμένα σε σχέση με πέρσι τα έσοδα, αφού υπάρχουν αρκετοί χώροι που δεν έχουν καλυφθεί». Σημείωσε ότι και πέρσι υπήρχαν λίγοι κενοί χώροι που δεν ενοικιάστηκαν, φέτος όμως οι κενοί χώροι είναι περισσότεροι.
Τόσο ο αντιδήμαρχος όσο κι ο προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου Εορδαίας Δημήτρης Τσίπρας τόνισαν ότι ούτως ή άλλως τα έσοδα από την εμποροπανήγυρη τα τελευταία χρόνια είχαν αρχίσει να συρρικνώνονται, καθώς ο δήμος είχε αποφασίσει μείωση ενοικίασης των χώρων κατά 10% και κατά 40% για τους τοπικούς εκθέτες, θέλοντας να ενδυναμώσει το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στην εμποραπανήγυρη σ' αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
«Η μείωση των εσόδων φέτος δεν ήταν κάτι μη αναμενόμενο, αφού οι καλοί εκθέτες δεν έρχονται πλέον τόσο εύκολα, με αποτέλεσμα να είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν τόσοι κενοί χώροι στο πανηγύρι και να υπάρχει τόση απλοχωριά στην περιοχή που είναι εγκατεστημένο το Λούνα παρκ», ανέφερε και ο κ. Τσίπρας.
Ο αντιδήμαρχος κ. Σιδηρόπουλος σημείωσε επίσης ότι οι υπηρεσίες του δήμου φρόντισαν να παραμείνουν ανοιχτές οι είσοδοι των σχολείων που βρίσκονται στη συγκριμένη περιοχή προκειμένου να μην εμποδίζεται η πρόσβαση των μαθητών και εκπαιδευτικών, όπως γινόταν προηγούμενες χρονιές. Μερίμνησαν επίσης για τη λειτουργία των μόνιμων χώρων υγιεινής για την εξυπηρέτηση τόσο των εκθετών όσο και επισκεπτών της εμποροπανήγυρης, ενώ λειτουργούν επίσης ενοικιαζόμενες χημικές τουαλέτες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος είναι ενισχυμένα και τα μέτρα ασφαλείας στο χώρο της εμποροπανήγυρης, αφού συχνές περιπολίες κάνει τόσο η Αστυνομία όσο και η Δημοτική Αστυνομία, τόσο για την απομάκρυνση παράνομων εκθετών, όσο και γιατί υπάρχουν φόβοι για τυχόν επεισόδια από πιθανή "έφοδο" μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον αλλοδαπών εκθετών.
Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris