" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

SEPTEMBERFEST NICOSIA BEER FUN FESTIVAL.

Για δέυτερη συνεχόμενη χρονιά μας διασκέδασε σε λαικούς και ροκ ρυθμούς με μπόλικη μπύρα το SEPTEMBERFEST NICOSIA BEER FUN FESTIVAL. Το Φεστιβάλ ξεκίνησε στις 18 του μηνός και τελείωσε χθες με αφιέρωμα στη ποπ και ροκ μουσική, με το συγκρότημα Μέλισσες και τους 40+.  Συνολικά 60 μπύρες από όλο το κόσμο και  συνοδευτικά εδέσματα προσφέρονταν στα ταμεία στη Τάφρο Κωνστάντζα. Ήταν μία εκδήλωση χαμηλού κόστους για τον καταναλωτή, μιας και οι τιμές ήταν πολύ χαμηλές, τόσο για τα pint μπύρας αλλά και για τα εδέσματα. Το εισητήριο στοίχιζε 5 ευρώ με μία μπύρα και τα παιδιά είχαν δωρεάν είσοδο.

 Το μουσικό πρόγραμμα ήταν πλούσιο, με διάσημους έλληνες τραγουδιστές και ποπ και ροκ συγκροτήματα. Το φεστιβάλ προσέλκυσε μεγάλους και μικρούς, λάτρεις της μπύρας και του χορού. Διοργανωτές του φεστιβάλ είναι η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας, το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας, η DISPLAY ART και τελέστηκε υπό την Αιγίδα του Δήμου Λευκωσίας. Σκοπός των συνοδιοργανωτών είναι η κατάστηση τού ως ετήσιο θεσμό και σημείο αναφοράς για την πρωτεύουσα. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κ. Νεοκλής Συλικιώτης, στις 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 το απόγευμα.

 Ακολουθεί στις 6 του Οκτώμβρη το έβδομο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κύπρου. Βασικό θέμα η προβολή της δημιουργικότητας νέων ανερχομενων σκηνοθετών στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης. Το πρόγραμμα χώριζεται σε δίαφορες κατηγορίες: το τμήμα Urban Space, οι θεματικές προβολές ταινιών μικρού μήκους, που διαμορφώνονται για πρώτη φορά στο πρόγραμμα, το Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα (Χρυσή Αφροδίτη), αλλά και τις πρεμιέρες ταινιών στην κατηγορία Πανόραμα.

Την έναρξη θα κάνει η ταινία «Κωλόπαιδα» του Στέλιου Καμμίτση, που έχει ήδη αποσπάσει σπουδαίες κριτικές διεθνώς.

Φετινές καινοτομίες

Στη κατηγορία Πανόραμα, περιλαμβάνεται η απονομή βραβείου CYPRESS Veterans’ Award σε μία από τις ταινίες που θα επιλεχθεί, από την τριμελή επιτροπή έγκριτων Κυπρίων δημοσιογράφων.

Επίσης οι θεματικές προβολές των ταινιών μικρού μήκους στις κατηγορίες Short Films και CYIFF’s Got Talent, όπου παρουσιάζεται το ντεμπούτο των ανερχόμενων σκηνοθετών, αλλά και η κατηγορία Urban Space που εισάγει έναν «γενναίο νέο κόσμο»- την οπτική των δημιουργών για τους ανθρώπους και τον αστικό χώρο- στο φεστιβάλ, αποτελούν τους νέους τομείς καλλιτεχνικής δραστηριοποίησης του φεστιβάλ.

Παράλληλα, η κλασσική δομή του προγράμματος με τις πρεμιέρες αναμενόμενων ταινιών από καταξιωμένους σκηνοθέτες, που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κυπριακό κοινό, οι ταινίες ελληνοκυπρίων και Ελλήνων της διασποράς, που θα προβληθούν στην κατηγορία Νόστιμον Ήμαρ, το αναμενόμενο ντοκιμαντέρ Poets in No Man’s Land του πανεπιστημιακού Στέφανου Στεφανίδη, αλλά και το ιστορικό ντοκουμέντο «Missing Person on the road ‘74» της Ελένης Γιόκαρη για τους αγνοουμένους της Κύπρου, και το Focus στο σύγχρονο Ισραηλινό σινεμά και την Ινδονησία, διαμορφώνουν την ιδιαίτερη ταυτότητα του φετινού προγράμματος.

Παράλληλες Δράσεις
Στο πλαίσιο των δράσεων του φεστιβάλ για τη «χαρτογράφηση» του urban space θα πραγματοποιηθεί στις 21.10.2012 βιβλιοπαρουσίαση της Αγγελικής Μυλωνάκη «Από τις Αυλές στα Σαλόνια» και «Δουλειές με Φούντες» εμπνευσμένα από τον ελληνικό κινηματογράφο και θα ακολουθήσει συζήτηση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris