" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΖΑΡΙ ΙΣΤΙΑΙΑΣ!!!Ν.Μίχος.."Σας δίνω μισή ώρα προθεσμία προκειμένου να μας προσκομίσετε τις νόμιμες άδειες των αλλοδαπών που θα είναι στα παζάρια. Οι Έλληνες και τίποτα να μην έχουν θα τους αφήσετε να δουλέψουν. Αν δεν μας φέρετε τις άδειες τους και όσοι δεν έχουν, είστε υποχρεωμένος να βάλετε την αστυνομία να τους διώξει. Να μην γίνουν έκτροπα και χαλάσει το παζάρι. Ο δήμαρχος θα έπρεπε να είναι εδώ".





-Ν.Μίχος στην Ιστιαία: Έξω από τη λαϊκή αγορά οι παράνομοι αλλοδαποί...
-Αλλοδαποί με παράγκα στα παζάρια Ιστιαίας;
Ν.Μίχος.."Σας δίνω μισή ώρα προθεσμία προκειμένου να μας προσκομίσετε τις νόμιμες άδειες των αλλοδαπών που θα είναι στα παζάρια. Οι Έλληνες και τίποτα να μην έχουν θα τους αφήσετε να δουλέψουν. Αν δεν μας φέρετε τις άδειες τους και όσοι δεν έχουν, είστε υποχρεωμένος να βάλετε την αστυνομία να τους διώξει. Να μην γίνουν έκτροπα και χαλάσει το παζάρι. Ο δήμαρχος θα έπρεπε να είναι εδώ".

Την έντονη αντίδραση των παζαριωτών έχει προκαλέσει, η όπως λένε, απόφαση της δημαρχίας να ενοικιάσει αριθμημένο χώρο χωρίς σκέπασμα εντός του παζαριού σε αλλοδαπούς.
"Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Δεν είναι δυνατόν να μπουν στο παζάρι μαύροι που εμπορεύονται την πραμάτεια τους παράνομα και δεν αποδίδουν φόρους. Δεν είναι δυνατόν να παίρνουν τα λεφτά μας και να τα στέλνουν στην χώρα τους, ενώ εμείς εδώ να πληρώνουμε δυσβάσταχτα χαράτσια. Εντός του παζαριού θα έπρεπε να παίρνουν παράγκα μόνο όσοι διαθέτουν την σχετική άδεια επιτηδεύματος, ο δήμος να απαιτήσει τα ανάλογα δικαιολογητικά." μας δήλωσαν έμποροι στα παζάρια Ιστιαίας.

Ν.Μίχος στην Ιστιαία: Έξω από τη λαϊκή αγορά οι παράνομοι αλλοδαποί

Κατόπιν καταγγελίας που δεχθήκαμε, ο βουλευτής Ευβοίας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Νικόλαος Μίχος, με κλιμάκιο της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας, επισκέφτηκαν εσπευσμένα χθες την Ιστιαία στην Βόρειο Εύβοια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, 31/8 παραμονή της λαϊκής αγοράς της πόλης, ο Δήμος θα έκανε δημοπρασία και κλήρο για τις θέσεις των πάγκων της εμποροπανήγυρης. Οι Έλληνες έμποροι φοβόταν πως θα επαναλαμβανόταν η περσινή κατάσταση, όπου λαθρομετανάστες από την Αφρική και το Πακιστάν κατέλαβαν την πλειοψηφία των θέσεων εκφοβίζοντας, πλειοδοτώντας και μετέχοντας με αυξημένο αριθμό τους στους κλήρους.
Ο βουλευτής συναντήθηκε με εμπόρους και κατοίκους, που του περιέγραψαν τα προβλήματά τους, τα ύποπτα σημεία της διαδικασίας, την περσινή κατάσταση και τους φόβους για επανάληψή της. Η γενική επισήμανση ήταν πως κανένας άλλος από τους βουλευτές όλων των πολιτικών χώρων που απευθύνθηκαν δεν έδωσε σημασία στις ανησυχίες και τα προβλήματα που δημιουργεί η πάγια τελευταία πολιτική δήμων και περιφέρειας να ενισχύουν τους (παράνομους) αλλοδαπούς, παραχωρώντας θέσεις και άδειες εις βάρος των Ελλήνων.

Στη συνέχεια, στο χώρο της λαϊκής αγοράς, ο βουλευτής συναντήθηκε με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Γιάννη Αναστασίου, τον οποίο επιφόρτισε ο -μονίμως απών απ' τα ...δύσκολα- δήμαρχος με την διεξαγωγή της διαδικασίας. Του δηλώθηκε σαφώς από τον συναγωνιστή Μίχο, υπό τις επευφημίες του κόσμου, ότι οφείλει να ελέγξει την νομιμότητα συμμετοχής του καθενός αλλοδαπού πριν του επιτραπεί να πλησιάσει έστω τον χώρο. Το κλιμάκιο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ θα παρευρεθεί σε όλη την διαδικασία για να επιβεβαιώσει ότι κανένας αλλοδαπός χωρίς σχετική άδεια δεν θα μετέχει. Ενδιάφεροντα ήταν τα συμπεράσματα από την αντιληπτή δυσαρέσκεια κάποιων δημοτικών υπαλλήλων για την αναγκαστική (ελέω Χρυσαυγιτών) εφαρμογή του νόμου. Προφανώς κάποιων ...δοσοληψίες θίχτηκαν.
Όταν οι δεκάδες αφρικανοασιάτες ενημερώθηκαν (μυστηριωδώς) για τα τεκταινόμενα επιχείρησαν ομαδική διείσδυση στον χώρο, αλλά βρήκαν μπροστά τους παρατεταγμένους τους συναγωνιστές και, κατόπιν μερικών αποτυχημένων δοκιμών εκφοβισμού με φωνές και απειλές, προτίμησαν δυσαρεστημένοι ν' αποτραβηχθούν μερικά μέτρα μακρύτερα. Σύντομα εμφανίστηκε η αστυνομία και, κατόπιν προτροπής του βουλευτή, προχώρησε σε ελέγχους όσων αλλοδαπών πρόλαβε.(Όπως πληροφορηθήκαμε αργότερα, διαπιστώθηκαν περίπου 30 εξ αυτών χωρίς χαρτιά, αλλά η μικρή αστυνομική δύναμη κατάφερε να συλλάβει μόλις 8). Τελικά, μόλις 2 αλλοδαποί, από τους περίπου 40 που διεκδικούσαν πάγκους, είχαν τα νόμιμα έγγραφα και κατέλαβαν θέσεις.
Φέτος, η εμποροπανήγυρις της Ιστιαίας θα έχει ξανά χρώμα ελληνικό. Και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι βρίσκεται πάντα, με τους βουλευτές και τα μέλη της, στο πλευρό των αγωνιζομένων για τα δίκαιά τους Ελλήνων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris