" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Γιορτή φυστικιού στην Αίγινα

 Συνεπείς στο rendez-vous τους με κατοίκους, παραθεριστές και επισκέπτες της Αίγινας, οι φιστικοπαραγωγοί του νησιού (και όχι μόνο) έστησαν και φέτος τα περίπτερά τους, στο φετινό 4ο Aegina Fistiki Fest, το απόγευμα της Πέμπτης 20 Σεπτεμβρίου, οπότε ξεκίνησε η Γιορτή του Φιστικιού, αυτού του περίφημου καρπού της Αίγινας.
 Της Μαριλένας Γιαννούλη
Το λιμάνι του νησιού γέμισε από τα εμπορικά περίπτερα, όπου πάνω από 50 εκθέτες διαθέτουν προς πώληση κάθε είδους τοπικά προϊόντα: από φρέσκα ή ψημένα φιστίκια εξαιρετικής ποιότητας, έως κεραμικά, κοσμήματα, ρούχα, ποτά… Κυρίαρχη είναι η παρουσία πεντανόστιμων εδεσμάτων, αλμυρών και γλυκών, που σε προκαλούν να τα γευθείς και να διαπιστώσεις πως το φιστίκι Αιγίνης είναι άριστο συστατικό στην υψηλή γαστρονομία.
Παράλληλα με την εμπορική έκθεση εγκαινιάστηκε την 1η ημέρα της Γιορτής και η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Η σοδειά του 12», στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας, όπου η φιστικιά, ο καρπός της και οι καλλιεργητές της αποτυπώνονται με μαεστρία από τον ευαίσθητο φακό ταλαντούχων φωτογράφων.
Στον προαύλιο χώρο του Πύργου του Μάρκελου, που από την 1η χρονιά της διοργάνωσης έχει γίνει το στέκι των παιδιών, φιλοξενείται φέτος η όμορφη έκθεση «Η δική μας Αίγινα»: Πρόκειται για 19 μεγάλους χάρτες της Αίγινας, που φιλοτεχνήθηκαν από όλους τους μαθητές και των 19 σχολείων του νησιού! Επίσης στον ίδιο χώρο λειτουργεί Λούνα Παρκ, χάρη στη φαντασία, την όρεξη και το μεράκι του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Αίγινας.
Ακόμη, «Η διαδρομή των καλλιτεχνών», για 4η χρονιά έχει μετατρέψει την Αίγινα σε ένα απέραντο atelier, καθώς καλλιτέχνες «εισβάλλουν» σε μαγαζιά της πόλης και εκθέτουν τις δημιουργίες τους, ενώ στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αίγινας εξακολουθούν τα σύγχρονα κεραμικά γλυπτά του Γ. Μαμουτζήνα συνυπάρχουν αρμονικά με τα πολύτιμα αρχαιολογικά ευρήματα.
Το 4ο Aegina Fistiki Fest –κόντρα στη μαυρίλα των καιρών– αποτελεί την απόδειξη πως οι εθελοντικές προσπάθειες μπορούν ακόμα να προσφέρουν χαμόγελα ελπίδας και αισιοδοξίας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris