" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Δημοπρασίες... μουλαριών και σαμαριών στην Καστοριά


Οι δημοπρασίες ...σαμαριών και μουλαριών γίνονται συχνά, την τελευταία διετία, στους χώρους του Διοικητηρίου της Καστοριάς.
Μπορεί τα δημοπρατούμενα είδη να είναι ασυνήθιστα, αλλά η διαδικασία ακολουθείται κανονικότατα: οι υποψήφιοι αγοραστές καταθέτουν διαδοχικά τις προσφορές τους και περιμένουν εναγωνίως την ανάδειξη του πλειοδότη.
Σε περίπτωση άγονου αποτελέσματος, η δημοπρασία επαναλαμβάνεται.
Από πού προέρχονται τα προς δημοπράτηση είδη; Από κατασχέσεις στο πλαίσιο της εφαρμογής του Δασικού Κώδικα, ο οποίος ορίζει ότι κατάσχονται και εκποιούνται όσα είδη έχουν χρησιμοποιηθεί για λαθροϋλοτομία, συμπεριλαμβανομένων και των μεταφορικών μέσων -ως τέτοια θεωρούνται τα συμπαθή τετράποδα.

Οπως εξηγεί ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Καστοριάς, Χρήστος Λιάμης, από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν βγει στο ...σφυρί περί τα 15-20 σαμάρια και άλλα τόσα μουλάρια.

Η τελευταία αντίστοιχη δημοπρασία έγινε πριν από λίγες ημέρες και αφορούσε πέντε σαμάρια, που κατασχέθηκαν στη δασική περιοχή Πολυανέμου του δήμου Νεστορίου.

Όπως προβλέπεται από τη σχετική διαδικασία, τα σαμάρια -για τα οποία το ελάχιστο όριο προσφοράς ορίστηκε στα 300 ευρώ- είχε παραλάβει για φύλαξη, ως μεσεγγυούχος, ένας κάτοικος Διποταμίας.

Η πρώτη δημοπρασία έληξε χωρίς αποτέλεσμα, αλλά στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι τη δεύτερη, τα προφανώς πολυπόθητα σαμάρια εκλάπησαν, με αποτέλεσμα ο μεσεγγυούχος να κληθεί να πληρώσει ο ίδιος το τίμημα αγοράς...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris