" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, παραδοσιακοί καλλιεργητές και χειροτέχνες, με την υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης και του φορέα ‘Θεσσαλονίκη 2012’ διοργανώνουν τη Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, στο Πάρκο Νέας Ελβετίας.

Με το σύνθημα "Γίνεται κι αλλιώς" καλλιεργητές και χειροτέχνες από όλη την Ελλάδα συγκεντρώνονται στον ίδιο χώρο και συζητούν για ένα πιο οικολογικό τρόπο καλλιέργειας, για ένα πιο οικολογικό τρόπο ζωής, μοιραζόμενοι με τους επισκέπτες γνώσεις και εμπειρίες, και προσφέροντας τους την ευκαιρία να δοκιμάσουν προϊόντα και να παρακολουθήσουν εργαστήρια τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι επισκέπτες.

Μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν εργαστήρια για ξυλοκατασκευές, παρασκευή τυριού-γιαουρτιού, τραχανά, παστελιού, ύφανση με αργαλειό, παρασκευή σαμπουάν και αφρόλουτρου, καθώς και για τα φυσικά απορρυπαντικά. Με αφορμή την ένταξη της εκδήλωσης στο πλαίσιο εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης θα υπάρχει και ειδική έκθεση- αφιέρωμα στην ιστορική εξέλιξη της γεωργίας στην Ελλάδα από το 1912 μέχρι και σήμερα.
ΠΗΓΗ :ΑΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris