" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Εμποροπανήγυρη Άρτας:.....Αρκεί να αναλογιστούμε ότι αναφορές για το παζάρι, υπάρχουν εδώ και τέσσερις αιώνες, σε βιβλία περιηγητών.


Με πλήρη ομαλότητα, παρά τις φήμες, και με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών, πραγματοποιήθηκαν προχθές το βράδυ τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης Άρτας, μιας διοργάνωσης που αποτελεί θεσμό και συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. 

Τα εγκαίνια ξεκίνησαν με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον Μητροπολίτη Άρτας κ.κ. Ιγνάτιο και ακολούθησε ρίψη βεγγαλικών και μουσικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική του «Σκουφά» και από τοπικά συγκροτήματα,
δημιουργώντας μια ευχάριστη ατμόσφαιρα  για επισκέπτες και εμπόρους. 
Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν πολλοί επίσημοι φορείς του τόπου. 
Την έναρξη της Εμποροπανήγυρης κήρυξε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης.
Προηγήθηκε η ομιλία του προέδρου της ΑΔΑΕ-ΟΤΑ κ. Χρήστου Γιώτη ο οποίος ανέφερε:
"Κυρίες και κύριοι
Σας καλωσορίζουμε σήμερα στα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης της Άρτας. 
Το παζάρι, όπως συνηθίζουμε να το αποκαλούμε, είναι ένας διαχρονικός θεσμός για το Δήμο μας, που έχει βαθιές ρίζες στην ιστορία και την παράδοση του τόπου μας. 
Αρκεί να αναλογιστούμε ότι αναφορές για το παζάρι, υπάρχουν εδώ και τέσσερις αιώνες, σε βιβλία περιηγητών. 
Είναι ένα πανηγύρι με ιστορία τετρακοσίων χρόνων, ένας τόπος συνάντησης φίλων και συγγενών, πάνω απ' όλα όμως είναι ένας θεσμός ο οποίος έχει αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία και συναντά την απήχηση και την αποδοχή του κόσμου, προσελκύοντας κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες από την Άρτα και από γειτονικές περιοχές. 
Οι Δημότες αλλά και πολλοί άλλοι πολίτες, δίνουν το «παρών» κάθε χρόνο στο παζάρι της Άρτας, γεγονός που καταδεικνύει την αναγκαιότητα της ύπαρξής του. 
Πέρα από τη δυνατότητα που δίνει για αναζήτηση αγορών σε προσιτές τιμές, παραδοσιακά η εμποροπανήγυρη είναι τόπος συνάντησης, ψυχαγωγίας και χαλάρωσης που τόσο έχουμε ανάγκη εν μέσω μιας στενάχωρης κατάστασης που ζούμε λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης. 
Το παζάρι, που ανοίγει τις πύλες του σήμερα για τους επισκέπτες, είναι ένας θεσμός που κρατιέται ζωντανός, αλλά και εξελίσσεται όλα αυτά τα χρόνια. 
Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμισή του, αποτελεί θέμα μιας διαρκούς συζήτησης που εξελίσσεται όλα αυτά τα χρόνια και που δεν είναι της στιγμής να αναλύσουμε. 
Ό,τι θετικό και υλοποιήσιμο προκύπτει από αυτή τη συζήτηση, το ενσωματώνουμε στη λειτουργία του παζαριού, με στόχο την ανάδειξη και προβολή της τοπικής παράδοσης και των παραγωγικών δυνατοτήτων του τόπου μας, αλλά και την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση, με τις παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις που πλαισιώνουν την Εμποροπανήγυρη και το Λούνα Παρκ, όπου θα μπορούν να διασκεδάσουν οι μικροί επισκέπτες. 
Θα ήθελα να καλωσορίσω στην πόλη μας, όλους τους εκθέτες, και να τους ευχηθώ καλή διαμονή και καλές δουλειές. 
Στους δε επισκέπτες, εύχομαι καλή περιήγηση, να διασκεδάσουν και να απολαύσουν τις χαρές του πανηγυριού. 
Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω το Δ.Σ. της ΑΔΑΕ-ΟΤΑ, όλους όσους στηρίζουν το θεσμό της Εμποροπανήγυρης και συμμετέχουν σε αυτόν, καθώς και όλους όσους τιμούν με την παρουσία τους την πόλη μας, και να τους διαβεβαιώσω ότι από πλευράς της Δημοτικής Επιχείρησης, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η διοργάνωση της εμποροπανήγυρης, έχουν γίνει όλες οι ενέργειες με απόλυτη διαφάνεια για την ασφαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή της.  
Στο σημείο αυτό καλώ το Δήμαρχο να κηρύξει την έναρξη της Εμποροπανήγυρης".
Αναδημοσίευση : arta.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris