" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

«Νιάημερος»

14 Σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την καλύτερη διοργάνωση της φετινής Εμποροπανήγυρης της Κοζάνης «Νιάημερο», στην γνωστή τοποθεσία στην είσοδο της Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε χθες από τον Δήμο Κοζάνης παρουσία εκπροσώπων από κάθε υπηρεσία που συμβάλει στη διοργάνωση της εμποροπανήγυρης.
Το «στοίχημα» για τους διοργανωτές και κυρίως για το Δήμο είναι να εμποδίσουν το παραεμπόριο στο μεγαλύτερό του βαθμό και να αποφευχθούν φαινόμενα μικροπωλητών στο παζάρι. Ο «Νιάημερος», όπως έχουν συνηθίζει να λένε οι κάτοικοι της Κοζάνης –και όχι μόνο- πραγματοποιείται παραδοσιακά την πρώτη Τρίτη του Οκτωβρίου, δηλαδή φέτος στις 2 Οκτωβρίου, αν και το παζάρι θα λειτουργεί και τις προηγούμενες ημέρες.
Για το λόγο αυτό, άλλωστε, αλλά και για την καλύτερη κυκλοφορία των οχημάτων, πρόκειται να παραμείνει και φέτος –όπως έγινε και πέρυσι- η οδός Μοναστηρίου, ενώ το παζάρι θα ξεκινάει από την είσοδο του Νιάημερου. Εκτός από τις θέσεις για τις υπαίθριες ταβέρνες και τις καντίνες (που θα στεγαστούν φέτος στον ασφαλτοστρωμένο χώρο που υπάρχει, μέσα στο παζάρι), οι θέσεις στο Νιάημερο φτάνουν περί τις 250 τον αριθμό, ενώ όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος Κοζάνης Παναγιώτης Αποστολίδης, οι τιμές ενοικίασης του χώρου θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.
Όπως κάθε χρόνο οι χώροι ενοικίασης θα χωριστούν σε ζώνες. Τον χώρο μέσα στο παζάρι θα φυλάσσει η ΕΛΛΑΣ και η Δημοτική Αστυνομία, ενώ εκτός του παζαριού θα είναι επί ποδός η Τροχαία Κοζάνης, όπως και το ΕΚΑΒ. Οι έλεγχοι θα είναι τακτικοί και εντονότατοι από τα αρμόδια κλιμάκια του ΣΔΟΕ, μιας και υπάρχει το παράδειγμα των προηγούμενων χρόνων με αρκετές δεκάδες πλανόδιους μικροπωλητές διαφόρων εθνικοτήτων να πωλούν πράγματα στους δρόμους που οδηγούν στο παζάρι (επί της Παύλου Μελά, Μοναστηρίου), αλλά και μέσα στο «Νιάημερο». Πέρυσι, μάλιστα, είχαμε και «παρατράγουδα», μετά από πρωινή έφοδο.
Οι τρεις αντιδήμαρχοι που επωμίζονται τις αρμοδιότητες του Νιάημερου είναι από την καθαριότητα ο Παναγιώτης Αποστολίδης, ο έργων Ευάγγελος Καραπάτσιος και η οικονομικών Νούλα Τουμπουλίδου είχαν τις πρώτες επαφές με τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας, της Τροχαίας, του Αντίστοιχου τμήματος του ΣΔΟΕ ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά. Ο κ. Αποστολίδης τόνισε ότι «τη διοργάνωση του πανηγυριού την έχουμε αναλάβει οι τρεις αντιδήμαρχοι. Θα δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στο πανηγύρι και ιδίως στην πάταξη του παραεμπορίου, ενώ και φέτος όπως και πέρυσι θα παραμείνει ανοιχτή η οδός Μοναστηρίου. Όλοι οι εκθέτες θα είναι μέσα στο χώρο του πανηγυριού, με κάποιες αλλαγές μικρές φέτος. Θα είμαστε πολύ αυστηροί με όσους θα βρίσκονται στο πανηγύρι και οι οποίοι δεν θα έχουν τη νόμιμη άδεια. Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να γίνει ένα πανηγύρι χωρίς προβλήματα!».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris