" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Μπαρούτι η Κυπαρισσία.

Ακόμη δεν ξεκίνησε την πλήρη λειτουργία του το πανηγύρι της Κυπαρισσίας και ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από μικροπωλητές για παράνομους αλλοδαπούς που κυκλοφορούν με εμπορεύματα. Μάλιστα, όπως μας έλεγαν μικροπωλητές, οι παράνομοι αλλοδαποί - λαθρομετανάστες κάθε χρόνο και σε κάθε πανηγύρι κάπως έτσι κάνουν: τις πρώτες μέρες γυρνούν στους χώρους και στο φουλ του πανηγυριού απλώνουν τα εμπορεύματά τους και τα πουλάνε σε πολύ χαμηλές τιμές, αφού δεν πληρώνουν τίποτα και πουθενά, ενώ οι ίδιοι, με όλες τις άδειες, νόμιμοι και φορολογούμενοι, δεν κάνουν σεφτέ εξαιτίας τους!

Οι μικροπωλητές κάνουν έκκληση στο Δήμο και την αστυνομία να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μη γεμίσει το πανηγύρι με παράνομους μικροπωλητές, σημειώνοντας πως σε άλλα μέρη οι Δήμοι λαμβάνουν μέτρα για να λειτουργούν σωστά και με νόμιμους μικροπωλητές τα πανηγύρια τους!

Χαρακτηριστικά, ο Απόστολος Παναγόπουλος, πρόεδρος Μικροπωλητών Πάτρας, είπε στο «Θ»: «Παρακαλούμε όλες τις υπηρεσίες που υπάρχουν να μας φροντίσουνε στο πανηγύρι που ήρθαμε εδώ πέρα στην Κυπαρισσία. Γιατί όπου έχουμε πάει, όλοι οι Δήμοι μάς έχουνε στηρίξει. Θέλουμε να μας στηρίξει και ο Δήμος Κυπαρισσίας (σ.σ. Τριφυλίας). Εμείς έχουμε κάποιες άδειες, εμείς έχουμε ταμειακές μηχανές, εμείς είμαστε φορολογούμενοι Έλληνες. Δεν μπορεί να ’ρχεται ο κάθε ένας, χωρίς να έχει τα απαραίτητα αυτά και να δουλεύει και να παίρνει τα χρήματα και να τα βγάζει έξω! Αυτό θέλουμε εμείς. Δεν είμαστε ούτε ρατσιστές ούτε τίποτα! Έχει άδεια; Έχει μηχανή; Ναι, να κάτσει να δουλέψει. Ας είναι αλλοδαπός, ας είναι Κινέζος, ας είναι οτιδήποτε. Αρκεί να έχει ταμειακή μηχανή, όπως έχω εγώ και να ‘ρθει να με ελέγξει! Πώς θα έρθει ο καθένας δίπλα μου να δουλεύει και να παίρνει μεροκάματο; Πώς γίνεται αυτό το πράγμα; Γι’ αυτό έχουμε καταντήσει έτσι…».

Με τη σειρά του, ο Παναγιώτης Λάμπρος, αντιπρόεδρος Μικροπωλητών Πάτρας, σημείωσε: «Έρχομαι στο πανηγύρι της Κυπαρισσίας για πάρα πολλά χρόνια. Για να μας χορηγήσουν την άδεια των πάγκων, μας ζητάνε διάφορα έγγραφα, όπως έναρξη της Εφορίας, ταμειακές μηχανές και διάφορα άλλα συναφή. Επειδή πάω σε πολλά πανηγύρια σε όλη την Ελλάδα και βλέπω το φαινόμενο των παράνομων μικροπωλητών, ζητάμε από το Δήμο όσο μπορεί να το προβλέψει και να μη δώσει άδειες χωρίς να έχουν τα έγγραφα που ζητάει σε εμάς. Ήδη βλέπω σήμερα, ακόμη δεν έχει στηθεί όλο το πανηγύρι, διάφορους μετανάστες με πράματα να κυκλοφορούν, γι’ αυτό ζητάω από το Δήμο και την Αστυνομία να λάβουν γνώση». Τόνισε δε, ότι «ζητάμε να δώσουν έμφαση στο θέμα αυτό. Έχουμε σοβαρό πρόβλημα στο να πουλήσουμε τα εμπορεύματά μας. Πουλάνε φτηνότερα γιατί δεν έχουνε εφορίες, δεν έχουν τίποτα, δεν πληρώνουνε τίποτα…».

Στο μεταξύ, επειδή την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, διαρκούντος του πανηγυριού, θα γίνει η τελετή εγκαινίων και ο αγιασμός των γραφείων του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή» στην Κυπαρισσία, όπου θα παραβρεθούν δώδεκα βουλευτές καθώς και μέλη και οπαδοί του κόμματος, υπάρχει μια σχετική ανησυχία στην Κυπαρισσία, μετά και τις εκκλήσεις των μικροπωλητών για ισονομία, ώστε να μην επαναληφθούν γεγονότα ανάλογα εκείνων της Ραφήνας και του Μεσολογγίου.

Θάρρος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris