" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ:Γιορτή πεζών και ποδηλάτων

Με τις εκδηλώσεις που διοργανώνει, επιχειρεί, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του, να αναδείξει πως το λιγότερο αυτοκίνητο σημαίνει περισσότερη ποιότητα ζωής, ενώ παράλληλα θέτει στο επίκεντρο το ποδήλατο. «Το Σάββατο λοιπόν ζούμε τα Γιάννινα πιο ανθρώπινα» τονίζεται.
Από τις 9 το πρωί, λοιπόν, μέχρι το κλείσιμο της αγοράς, το εμπορικό κέντρο των Ιωαννίνων θα παραμείνει κλειστό για τα αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα η κίνηση θα απαγορευθεί στις οδούς Μιχαήλ Αγγέλου, Μελανίδη, Βλαχλείδη, Οπλαρχηγού Πουτέτση, Γρηγορίου Σακκά και Ζυγομάλλη. Πρόκειται για τις οδούς που περιλαμβάνονται στο δίκτυο πεζοδρομήσεων του Δήμου, έργο που έχει δημοπρατηθεί κι αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα.
Ο δήμος Ιωαννιτών απευθύνει έκκληση να αποφευχθεί το παρκάρισμα στους συγκεκριμένους δρόμους πριν την ώρα έναρξης της απαγόρευσης. «Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα να πάρουμε όλοι, μία μικρή γεύση του κέντρου που θα δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα» επισημαίνει.
Παράλληλα, και στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Cyclo, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες στοχεύουν στην ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του ποδηλάτου.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή στις 10 το πρωί, με ποδηλατική περιήγηση τουριστών, η οποία θα ξεκινήσει από το Ρολόι και περιλαμβάνει το Κάστρο και τη λίμνη.
Στις 5.30 το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου, με θέμα «Ο ποδηλάτης στην πόλη».
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο, στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Από τις 11 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι, το κέντρο κλείνει για τα αυτοκίνητα και στήνεται μια μεγάλη γιορτή.
Εκεί θα καταλήξουν οι ποδηλατοδρομίες που θα έχουν ξεκινήσει νωρίτερα.
Από τον Δήμο θα μοιραστούν μπλουζάκια ενώ θα κληρωθούν δέκα ποδήλατα.
Παράλληλα θα λειτουργεί εικονικό εργαστήρι όπου μικρά και μεγάλα παιδιά θα επιδεικνύουν το ταλέντο τους σε χαρτί ζωγραφικής με θέμα το ποδήλατο.
Τέλος θα διατεθούν δωρεάν εισιτήρια του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων για χρήση τους από τους κατοίκους της περιοχής.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα χει και γιορτή τρίκυκλου; όλο και καναν απόγονο θα αφησε ο Κοτζαμάνης κι ο φον Γιοσμάς να φωνάξετε να σπάσουν καναν πάγκο πιο σκούρων μπας και βγάλετε κανά ευρώπουλο παραπάνω, ξέρετε εσείς.

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris