" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Δήμος Κιλκίς: Πετυχημένη η Εμποροπανήγυρη


Μ` αφορμή την ολοκλήρωση της φετινής Εμποροπανήγυρης του Κιλκίς, απ` τον δήμο εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:
Πιστοί στο ραντεβού τους όπως κάθε χρόνο, χιλιάδες Κιλκισιώτες όλων των ηλικιών έδωσαν και φέτος δυναμικό “παρών” στην ετήσια Εμποροπανήγυρη του Κιλκίς. Η διοργάνωση  που διήρκεσε από την Τετάρτη 5 έως και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012, αποτέλεσε για όλους μια μοναδική ευκαιρία διεξόδου και ένα ευχάριστο διάλειμμα από την δύσκολη καθημερινότητα. Ειδικότερα, οι επισκέπτες του ιστορικού αυτού θεσμού της πόλης, καθόλη τη διάρκεια του πενθημέρου, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον εμπορικό δρόμο της Γ. Καπέτα για τις καθιερωμένες φθηνές αγορές τους, να διασκεδάσουν με τις οικογένειές τους στο λούνα παρκ και να συμμετάσχουν μαζικά στις πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις που διοργάνωσε και φέτος η δημοτική αρχή Κιλκίς.
 


Την έναρξη της Εμποροπανήγυρης κήρυξε την Τετάρτη το βράδυ στην πλατεία Δημαρχείου ο αν. Δήμαρχος Κιλκίς κ. Περικλής Κολότσιος, παρουσία των αρχών του τόπου, του βουλευτή Κιλκίς κ. Γ. Γεωργαντά, του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Χρ. Γκουντενούδη, του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς κ. Α. Μανωλά, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κ. Πάκα, της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς κ. Β. Ποζίδου, Αντιδημάρχων, Προέδρων Οργανισμών, δημοτικών τοπικών και περιφερειακών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων και πλήθους κόσμου. Κατά την ομιλία του, μεταξύ άλλων τόνισε ότι: “το πενθήμερο της Εμποροπανήγυρης είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα στο τέλος του καλοκαιριού. Εξακολουθεί να είναι μια ευκαιρία για τη συνεύρεση των κατοίκων της ίδιας περιοχής, που η αποξένωση της εποχής τους κρατά απομονωμένους ακόμη κι από τον γείτονά τους. Είναι επίσης μια ευκαιρία να παρουσιαστεί η τοπική πολιτισμική παραγωγή, κυρίως μέσα από την εμφάνιση των λαμπρών παραδοσιακών φορέων του τόπου μας. Προς το σκοπό αυτό η νέα Δημοτική Αρχή, ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα που ξεκίνησε πέρσι ο Βαγγέλης Μπαλάσκας, φρόντισε για την χωροταξική επέκταση της Εμποροπανήγυρης με νέες δραστηριότητες στην κεντρική οδό της πόλης. Ήταν μια πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τους δημότες, και προκάλεσε τα πλέον επαινετικά σχόλια. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, η ανάγκη για επαφή με τον διπλανό μας είναι λυτρωτική και αναγκαία. Η οικονομική κρίση, εκτός από τον προϋπολογισμό και την τσέπη μας, έχει αγγίξει τις καρδιές και την ψυχολογία μας. Η παγωμάρα και η κατήφεια έχουν απλωθεί και έχουν κυριαρχήσει παντού. Η ανάπαυλα της Εμποροπανήγυρης ας είναι μια καλή αρχή  για περισσότερη και πιο ανθρώπινη επαφή μεταξύ μας”.
Ακολούθησε μουσική συναυλία με ποικίλα ακούσματα από τον Κιλκισιώτη Ηλία Μωσαΐδη και τη νεανική παρέα του που αποτελούνταν από ταλαντούχους καλλιτέχνες νέας γενιάς.
Το μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων έλαβε χώρα όπως και πέρσι στην κεντρική οδό της πόλης την 21η Ιουνίου, αποσπώντας έτσι τα ευμενή σχόλια των Κιλκισιωτών, τόσο για την συγκεκριμένη απόφαση χωροταξίας της δημοτικής αρχής, όσο και για την επιλογή και το περιεχόμενο των δράσεων. Καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης η οδός παρέμεινε κλειστή για τα αυτοκίνητα κάθε απόγευμα από φανάρι σε φανάρι.
Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου έλαβαν χώρα δράσεις αφιερωμένες στο περιβάλλον με μεγάλη συμμετοχή παιδιών. Επρόκειτο για την “Ποδηλατική Δεξιοτεχνία” με στόχο τη διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου σε συνδιοργάνωση Δήμου Κιλκίς και Συλλόγου Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς, τη δράση “Εκφραζόμαστε για το περιβάλλον” σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς, καθώς και το “Street Handball” από τον ΓΑΣ Κιλκίς.
Η Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου ήταν αφιερωμένη στην παράδοση. Η ημέρα, με τη συμμετοχή συνολικά 22 Πολιτιστικών Συλλόγων ξεκίνησε με μια εντυπωσιακή πατινάδα και εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο ξεφάντωμα. Ειδικότερα, μέλη των συμμετεχόντων συλλόγων Κρητών, Ποντίων, Σαρακατσάνων και Θρακιωτών φορώντας τις παραδοσιακές στολές τους και χορεύοντας με τη συνοδεία παραδοσιακών τους οργάνων, μετέτρεψαν την 21η Ιουνίου σε ένα μοναδικό υπαίθριο γλέντι. Από την εκδήλωση δεν έλειψε και το πλούσιο κέρασμα παραδοσιακών εδεσμάτων που παρασκεύασαν με πολύ μεράκι τα μέλη των συμμετεχόντων συλλόγων.
Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι που συμμετείχαν ήταν οι: Γυναικών Νέας Σάντας, Κίνηση Γυναικών Παντελεήμονα, Ποντίων Παλατιανού (Παναγία Σουμελά), “Οι Αργοναύτες”, ΝΕΑ ΜΑΤΣΟΥΚΑ “ΟΙ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ”, Παλιού Αγιονερίου «ΤΟ ΚΑΡΣ», Ηλιόλουστου “ΤΟ ΚΑΡΣ, Ποντιακός Λαογραφικός Σύλλογος Μεταλλικού, Προοδευτικός Σύλλογος Γερακαριού, Θρακική Εστία, Γαλλικού “Ο ΕΧΕΔΩΡΟΣ”, Λαογραφικός Όμιλος Πεδινού “ΟΡΦΕΑΣ”, Ξυλοκερατιάς, Καστανιών, Βαπτιστή, Πυργωτού, Στενημαχητών “ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ”, Λύκειο Ελληνίδων, Κρητών “ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ”, Σαρακατσαναίων “Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ”, Μιστιωτών και Φίλων Πλαγιάς και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Πλαγιάς.
Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στήθηκε στην 21η Ιουνίου ένα παιδικό πάρτυ για τις λιλιπούτειες παρουσίες με ξυλοπόδαρο, μασκότ, εμψυχωτές και δραστηριότητες όπως face painting από την Σχολή Αισθητικής της ΕΠΑΣ Κιλκίς. Στα παιδιά μοιράστηκαν καραμέλες από το Δήμο Κιλκίς, καθώς και παγωτά TORRE προσφορά της εταιρείας.
Η Εμποροπανήγυρη έκλεισε το βράδυ της Κυριακής 9 Σεπτεμβρίου με το «Moto Show» που έλαβε χώρα σε συνεργασία με το Μοτοσυκλετιστικό Σύλλογο Κιλκίς. Η εκδήλωση προσέφερε μοναδικό θέαμα, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον στο πολυπληθές κοινό που την παρακολούθησε και  περιελάμβανε επιδείξεις μοτοσυκλέτας, αυτοκινήτου, ποδηλάτου, μοτοκαλλιστεία, μοτοπαιχνίδια, αλλά και μουσικά δρώμενα. Νωρίτερα το πρωί πραγματοποιήθηκε αθλητική εκδήλωση από τον Α.Μ.Σ. “ΠΟΝΤΙΟΙ” Κιλκίς.
Σημειώνεται τέλος ότι, ενόψει της συμπλήρωσης 100 χρόνων (1913-2013) από την απελευθέρωση του Κιλκίς, ο Δήμος Κιλκίς διαμόρφωσε έναν όμορφο, λιτό και καλαίσθητο υπαίθριο χώρο επί της 21ης Ιουνίου με στόχο να ενημερώσει τους πολίτες για το κορυφαίο αυτό γεγονός. Εθελοντές διένειμαν ενημερωτικό υλικό για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας του Κιλκίς, ενώ την ίδια στιγμή τα βλέμματα όλων των περαστικών περιεργάζονταν με ενθουσιασμό και έντονο ενδιαφερον, αλλά και συγκίνηση τις παλιές φωτογραφίες που προβάλλονταν από το Κιλκίς.
Ο Δήμος Κιλκίς για την επιτυχία που σημείωσε η φετινή διοργάνωση απευθύνει τις θερμότερες ευχαριστίες του:
-Στις υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Κιλκίς και στο υπαλληλικό προσωπικό τους, που κατέβαλλαν ακούραστες προσπάθειες στους τομείς ευθύνης τους καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.
-Στο Τμήμα Τροχαίας και στο Αστυνομικό Τμήμα Κιλκίς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς για την άψογη συνεργασία τους.
-Στο διοικητικό προσωπικό του δήμου Κιλκίς, που ήταν επιφορτισμένο με αρμοδιότητες σχετικές με την Εμποροπανήγυρη.
-Σε όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Κιλκίς που συμμετείχαν στα πολιτιστικά δρώμενα και με το κέφι και την όμορφη διάθεση των μελών τους έδωσαν παραδοσιακό χρώμα στην όλη διοργάνωση, καθώς και στους αθλητικούς Συλλόγους που συμμετείχαν.
-Στο Τμήμα Αισθητικής της ΕΠΑΣ που για μια ακόμη φορά χάρισε όμορφα χαμόγελα και γέλιο στους μικρούς φίλους με τη ζωγραφική προσώπου.
-Σε όλους τους εθελοντές και σε εκείνους που συνέδραμαν ο καθένας με το δικό του τρόπο στο άρτιο αποτέλεσμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris