" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Στο επίκεντρο του πολιτισμού και του αθλητισμού και ο 30ος Διεθνής Μαραθώνιος της Αθήνας

Ενα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας, με πολιτιστική και αθλητική σημασία, το οποίο αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς, όχι μόνο για τον κόσμο του αθλητισμού, αλλά και για τους απλούς πολίτες. Φέτος συμπληρώνονται τα 30 χρόνια από την καθιέρωση του αγώνα ως διεθνή, γεγονός που θα γιορταστεί ανάλογα, με την παρουσία σπουδαίων προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε Γκαλά που θα γίνει την Παρασκευή (9/11), δύο μέρες πριν από τον αγώνα. Στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων θα υπάρξει γιορτή για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την γέννηση του Γρηγόρη Λαμπράκη, καθώς και της συμπλήρωσης, 30 χρόνων από την ίδρυση της AIMS.
“Ο φετινός μαραθώνιος συμπίπτει με τρεις επετείους. Είναι τα 30 χρόνια από την καθιέρωση του αγώνα, τα 30 χρόνια από την ίδρυση της AIMS, ιδρυτικό μέλος της οποίας είναι και ο ΣΕΓΑΣ και τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γρηγόρη Λαμπράκη, στην μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένος ο αγώνας.
Φιλοδοξούμε η φετινή διοργάνωση να είναι μεγαλύτερη και καλύτερη από εκείνες που προηγήθηκαν. Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους Αθήνας και Μαραθώνα και την ΟΠΑΠ ΑΕ, που είναι ο μέγας χορηγός αυτού του αγώνα”, είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, που στη συνέχεια έδωσε το λόγο στην Υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη.
Η κυρία Κεφαλογιάννη επισήμανε τα θετικά στοιχεία που προκύπτουν για τον τουρισμό και ειδικά για την Αττική και την  Αθήνα που προβάλλεται ιδιαίτερα μέσω της κλασσικής διαδρομής του Μαραθωνίου, ο οποίος  προσελκύει πάντα το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης,  ενώ τόνισε τη σημασία που έχουν οι θεματικές ενότητες στον τουρισμό, όπως ο πολιτιστικός και αθλητικός τουρισμός, για την αναβάθμιση του εθνικού τουριστικού προϊόντος.
«Ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών δεν αποτελεί μονάχα σημαντικό ιστορικό, αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός. Αποτελεί και ένα σημαντικό τουριστικό μοχλό, μια συνένωση του αθλητισμού με τον τουρισμό» σημείωσε η υπουργός Τουρισμού, συμπληρώνοντας « ότι ο τουρισμός είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης για τη χώρα στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται, και θα αποτελέσει μοχλό εξόδου από την κρίση».
Η κυρία Κεφαλογιάννη ανάφερε ότι ο Κλασικός Μαραθώνιος είναι μια απεικόνιση του ελληνικού πνεύματος στο εξωτερικό, υπενθυμίζοντας ότι για το λόγο αυτό, τα τελευταία πέντε χρόνια, ο ΕΟΤ προβάλει τον Μαραθώνιο στο εξωτερικό, σε μεγάλες πόλεις του κόσμου, όπως το Ελσίνκι, το Βερολίνο, το Τόκιο, τη Ρώμη, το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Βιέννη, την Πράγα, τη Στοκχόλμη, τη Βαλένθια, τη Βαρκελώνη, τη Βοστώνη, την Ουάσινγκτον και το Τορόντο.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος είπε: “Η κλασική είναι μια μοναδική διαδρομή. Παγκόσμιο μνημείο που σηματοδοτεί ιστορικό σημείο. Είμαστε θεματοφύλακες του γεγονότος και έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να το οργανώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να το στηρίξουμε. Εχουμε ανάγκη να στρέψουμε τα βλέμματα του κόσμου στην πόλη της Αθήνας. Πρέπει να αποδείξουμε πως ξέρουμε να αγωνιζόμαστε. Ο κλασικός μαραθώνιος είναι διαχρονική αξία. Η ΟΠΑΠ ΑΕ πιστεύει σε αυτό το γεγονός και γι’αυτό θα συνεχίσει να το στηρίζει μέχρι το 2016”.
Στην σημασία του γεγονός, στάθηκε και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης: “Για τους μαραθωνοδρόμους όλου του κόσμου είναι όνειρο ζωής να τρέξουν στην κλασική διαδρομή. Είναι ευκαιρία του Δήμου να δείξει το πραγματικό πρόσωπο της πόλης. Παρά τα όποια προβλήματα έχει δημιουργήσει η κρίση, η Αθήνα παραμένει μια όμορφη και φιλόξενη πόλη, που αξίζει κανείς να γνωρίσει”.
Σημαντικές λεπτομέρειες για τον φετινό αγώνα, έδωσε ο πρόεδρος της Ο.Ε ΚΜΑ- αντιπρόεδρος ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος.
“Πρόκειται για μια παγκόσμια γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού με συμμετοχές από 90 χώρες του κόσμου. Ο 30ός ΚΜΑ εκτός από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις, την EXPO , την τελετή έναρξης το Σάββατο και τους αγώνες μας την Κυριακή έχει εφέτος δύο επιπλέον εκδηλώσεις ιδιαίτερα σημαντικές. Η πρώτη αφορά την εκδήλωση μνήμης και τιμής στο Γρηγόρη Λαμπράκη στην οποία θα μιλήσει και Βασίλης Βασιλικός, και η δεύτερη θα είναι μια γιορταστική βραδιά που θα συνδιοργανώσουν ο ΣΕΓΑΣ και η AIMS στην οποία θα τιμηθούν προσωπικότητες που έχουν συνδεθεί με την ιστορία των ΚΜΑ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris