Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Φωνάζουν για το Στρέφι

Την αντίθεσή του στην διοργάνωση της εμποροπανήγυρης Στρεφίου, εκφράζει το ΔΣ της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Νομού Ηλείας. Με επιστολή του
προς το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας που είναι και ο διοργανωτής εξηγεί τους λόγους της αντίθεσή της αυτής, όπου όπως αναφέρεται πλήττονται οι τοπικές επιχειρήσεις.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμοι Κύριοι,
Πληροφορηθήκαμε από τον Τοπικό Τύπο ότι προετοιμάζεται ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας για την διοργάνωση της εμποροπανήγυρης Στρεφίου.

Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Νομού Ηλείας θα ήθελε να σας κάνει γνωστή την διαφωνία του με την λειτουργία τέτοιων εμποροπανηγύρεων διότι: α) Η λειτουργία τους έχει αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, ιδιαίτερα πλήττονται οι επιχειρήσεις του στεγασμένου εμπορίου οι οποίες σηκώνουν το σταυρό της οικονομικής ύφεσης με υπέρμετρη φορολογία δυσβάστακτα τέλη και υψηλό κόστος λειτουργίας  και β) Εν ονόματι κάποιων εσόδων που θα έχει ο Δήμος Σας από τη λειτουργία της, στηρίζει του συμμετέχοντες οι οποίοι δραστηριοποιούνται επί των πλείστων έκτος Νομού και έτσι πλήττονται οι τοπικές επιχειρήσεις.

Η Ο.Ε.Β.Ε Νομού Ηλείας ζητά την αναθεώρηση των αποφάσεων για την ύπαρξη αλλά και την αναγκαιότητα τέτοιων δράσεων κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες. Καλούμε λοιπόν σε επανεξέταση του λόγου ύπαρξης και  του λόγου λειτουργίας της συγκεκριμένης εμποροπανήγυρης».