" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Aπό το «Μακεδονία Palace» έως και μετά τον Λευκό Πύργο, απλώνεται, σχεδόν κάθε βράδυ, ένα ακαλαίσθητο βαλκανικό πανηγύρι.

Οι περισσότεροι Θεσσαλονικείς, συνηθίζουμε να απολαμβάνουμε τους περιπάτους στην παραλία της πόλης. Τους τελευταίους μήνες, δυστυχώς, διαπιστώνω πως αυτή η ευχάριστη και προσφιλής συνήθεια, απειλείται. Στον ζωτικό χώρο που προορίζεται για τους πεζούς, σε μια γραμμή από το «Μακεδονία Palace» έως και μετά τον Λευκό Πύργο, απλώνεται, σχεδόν κάθε βράδυ, ένα ακαλαίσθητο βαλκανικό πανηγύρι, αποτελούμενο από πάσης φύσεως μικροπωλητές. Οι πεζοί περιορίζονται ασφυκτικά και αναγκάζονται να συνωστίζονται δεξιά και αριστερά του ποδηλατοδρόμου που διασχίζει κατά μήκος όλο το πλακόστρωτο της παραλίας. Ετσι, ο ανέμελος περίπατος, μετατρέπεται σε αγχώδη εφιάλτη. Το πρόσφατο τραγικό περιστατικό με το μόνιππο που εξετράπη της πορείας του, πέφτοντας στη θάλασσα, είναι ενδεικτικό της κατάστασης. Ελπίζω, να ενδιαφερθούν οι αρμόδιοι φορείς και να επιστρέψουν την παραλία στους πεζούς!

Νικόλαος Α. Δεναξάς
θεολόγος - κοινωνιολόγος

3 σχόλια:

mikropolitis είπε...

an den tou aresei tou kyriou theologou, na paei na kanei tis voltes tou sto londino, mias kai eine lordos!

Ανώνυμος είπε...

Ίσως να μην αναφερόταν το άρθρο σε μικροπωλητές που πληρώνουν εφορία για την επιχείρησή τους, αλλά σε παράνομους μικροπωλητές που και αδικούν τους υπόλοιπους και την πελατεία των νόμιμων μειώνουν και παράνομοι είναι γενικά, και ως προς το κράτος και ως προς την παραμονή τους στη χώρα. Άρα δε σας θίγει το άρθρο, μάλλον σας υποστηρίζει.Και το θέμα είναι ότι από το Λευκό Πύργο μέχρι την Αριστοτέλους, μόνο τέτοιους βρίσκεις και είναι τόσο στενή η παραλία σε εκείνο το σημείο που πραγματικά δεν μπορείς να περπατήσεις και είναι και επικίνδυνο, γιατί ενώνονται 2 ρεύματα πεζών και ένας ποδηλατόδρομος σε μία λωρίδα.

καντινάς είπε...

Δίκιο έχει ο άνθρωπος ρε παιδιά.Η κατάσταση είναι ανυπόφορη.10 χρόνια είμαι στην παραλία της Θεσσαλονίκης,πρώτη φορά αισθάνομε έτσι πνιγμένος.Ο 'mikropolitis' μάλλον ή δεν ξέρει από Θεσσαλονίκη ή απλά δεν είναι συνάδερφος.

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris