Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

2η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού Τρούφας στο Πήλιo

Tο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου σε συνεργασία με την Ομάδα Παραγωγών Τρούφας του Αγροτουριστικού Οικοτεχνικού Συνεταιρισμού Πηλίου, οργανώνουν την 2η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού Τρούφας στο Πήλιο , με τίτλο «Συλλογή και Εμπορία Τρούφας. Γιορτές τρούφας στο Πήλιο».
Η Γιορτή γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τη συνεργασία του Δήμου Αργαλαστής, του Δήμου Μηλεών, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Περιφερειακό Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας), του ΕΘΙΑΓΕ Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Λέσχης Γαστρονομίας , της Slow Food και των ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
Οι εκδηλώσεις θα είναι διήμερες και θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Αυγούστου 2010 στην κεντρική πλατεία Αργαλαστής στις 21.00.
Και τις δύο ημέρες, θα υπάρχουν πρατήρια πώλησης προϊόντων μανιταριών τρούφας , άλλων μανιταριών και παραδοσιακών πηλιορείτικων προϊόντων. Όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση, θα μπορούν να προμηθευτούν το καινούργιο βιβλίο που εξέδωσε το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου, με τίτλο «Η καλλιέργεια και η μαγειρική της τρούφας».
Στην ίδια εκδήλωση, θα γίνει γευσιγνωσία κρασιού που θα προσφέρουν οι ντόπιοι παραγωγοί Δημήτρης Μυλωνάς, Δημήτρης Πατιστής και Νικόλαος Ρακής. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κ. Στέργιος Παπαϊωάννου, με αυτές τις εκδηλώσεις θέλουμε αφενός μεν να ενημερώσουμε τους παραγωγούς για τη νέα αυτή καλλιέργεια, αφετέρου, να τονώσουμε την τουριστική κίνηση της περιοχής.
κερδος