" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Δήμος πρότυπο στη Ελλάδα!!!


Στην ουρά οι έμποροι για τις παράγκες
«Σκοτώνονται» οι έμποροι να προλάβουν να κλείσουν χώρο στην ετήσια εμποροπανήγυρη Βελεστίνου, αφού για ακόμα μια χρονιά ο δήμος αποφάσισε να διατηρήσει μηδενικό το μίσθωμα για τις παράγκες των εμπόρων. Σταθερές διατηρήθηκαν και οι τιμές για τις ψησταριές και το λούνα πάρκ.
Αφθονο κρασί, ψητά και τα παραδοσιακά εδέσματα, βελεστινιώτικος χαλβάς, είναι μερικά μόλις από όλα όσα μπορεί να βρει και να απολαύσει ο επισκέπτης στην ετήσια εμποροπανήγυρη Βελεστίνου που διοργανώνεται και φέτος από τις 8 έως και 12 Σεπτεμβρίου.
Η διοργάνωσή της απασχόλησε και την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φερών, όπου και αποφασίστηκε τα μισθώματα να διατηρηθούν στα περσινά επίπεδα. Έτσι για άλλη μια χρονιά οι έμποροι θα έχουν δωρεάν χώρο, ενώ 100 ευρώ είναι το μίσθωμα για τις ψησταριές και στα 1.000 ευρώ κατά πάσα πιθανότητα θα διατηρηθεί και το μίσθωμα για το λούνα παρκ, αν και εκκρεμεί η δημοπράτησή του.
«Δεν θέλαμε να επιβαρύνουμε τον κόσμο. Από πέρυσι ο χώρος διατίθετο δωρεάν και φέτος που ζούμε σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν θα ήταν λογικό να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε αύξηση και να βάλουμε μίσθωμα έστω και συμβολικό» σημειώνει ο Χαράλαμπος Πάσχος, υπεύθυνος για τη διοργάνωση της εμποροπανήγυρης.
Μάλιστα ο ίδιος κάλεσε τους εμπόρους να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους στην εμποροπανήγυρη, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «γίνεται χαμός, σκοτώνονται να προλάβουν να κλείσουν χώρο, γι’ αυτό όποιοι πραγματικά θέλουν να καταφέρουν να βρούνε κάτι, καλό είναι να αρχίσουν να απευθύνονται άμεσα στο δήμο».
Παράλληλα αποφασίστηκε για ακόμα μια χρονιά να πραγματοποιηθεί αναβίωση του παραδοσιακού πανηγυριού με παραδοσιακή μουσική, καθώς τα προηγούμενα χρόνια σημείωσε μεγάλη επιτυχία, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάζουν με το ποικίλο μουσικό πρόγραμμα που θα διοργανώσει ο δήμος Βελεστίνου.
Τέλος όλες τις ημέρες λειτουργίας της εμποροπανήγυρης θα διατίθεται άφθονο κρασί και τσίπουρο, καθώς επίσης και ψητά, αλλά και παραδοσιακά εδέσματα από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φερών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris