Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Αλμυρές οι τιμές στον Αλμυρό

Οι διαδικασίες και προετοιμασίες για την ετήσια εμποροπανήγυρη του Δήμου Αλμυρού κάθε Αύγουστο στο τέλος του μήνα βρίσκονται στην τελική ευθεία. Φέτος αναμένεται να επισκεφτούν το καθιερωμένο παζάρι περισσότερα από 30.000 άτομα από τη Μαγνησία, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και από όλη την Ελλάδα, καθώς συγκαταλέγεται μέσα στα έξι καλύτερα και περισσότερο επισκέψιμα παζάρια ολόκληρης της Ελλάδας.
Το παζάρι του Αλμυρού πραγματοποιείται στο χώρο που βρίσκεται η λαϊκή αγορά περιμετρικά του Τεχνικού Λυκείου του Δήμου, ενώ υπάρχουν όλες οι απαραίτητες εγκαταστάσεις για την πληρέστερη και ευκολότερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Στη νοτιοανατολική πλευρά της εμποροπανήγυρης υπάρχει ήδη πάρκινγκ, το οποίο μπορεί να χωρέσει μεγάλο όγκο αυτοκινήτων, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι επισκέπτες. Φέτος θα υπάρχουν πιο συγκεκριμένα 565 παραπήγματα, στα οποία οι έμποροι και οι μικροπωλητές θα μπορούν να διαθέτουν τα εμπορεύματά τους στον κόσμο, 14 σουβλατζίδικα και περίπου επτά χαλβατζίδικα, εκ των οποίων μόνο το ένα έχει αδειοδοτηθεί να λειτουργήσει με τη χρήση τραπεζοκαθισμάτων.
Εντύπωση θα προκαλέσει και το μεγάλο λούνα παρκ, το οποίο ο δήμος ενοικίασε προς 80.000 ευρώ και, αν μη τι άλλο, θα κλέψει τις καρδιές των «μικρών» επισκεπτών. Ο χώρος στον οποίο θα λειτουργεί το παζάρι χωρίζεται σε τέσσερις ζώνες και η κάθε μια έχει διαφορετικό ενοίκιο για τους εμπόρους. Το φετινό καθιερωμένο παζάρι αναμένεται να επισκεφτούν περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες, γεγονός το οποίο χαροποιεί το Δήμαρχο Αλμυρού ενώ θα αποδώσει στο Δήμο περίπου 310.000 ευρώ.
Εν τω μεταξύ φέτος για πρώτη φορά ο Εμπορικός Σύλλογος Αλμυρού κατέθεσε πρόταση να τους διατεθούν 15 παράγκες για μέλη του Συλλόγου. Η πρόταση ωστόσο απορρίφθηκε από τη δημαρχιακή επιτροπή, καθώς απαγορεύεται να γίνει επέκταση του χώρου λειτουργίας του παζαριού και έτσι είναι αδύνατη η τοποθέτηση των παραπηγμάτων. Πάντως χθες ο κ. Μακανίκας είχε συνάντηση μέχρι και αργά το βράδυ με το κ. Χατζηκυριάκο, ώστε να συζητηθούν όλες οι δυνατές λύσεις.