" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Το «Μνημόνιο του ελληνικού εμπορίου», για τόνωση της αγοράς


 Το «Μνημόνιο του ελληνικού εμπορίου» κατέθεσε σήμερα στην κυβέρνηση το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, κατά τη συνάντησή του με την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας.

Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «τα "μέτρα Κατσέλη" για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ρυθμίσεων των οφειλών επιχειρήσεων και νοικοκυριών προς τις τράπεζες, αρχίζουν να βρίσκουν και άλλους σημαντικούς υποστηρικτές».

»Ελπίζουμε», τόνισε, «μεταξύ αυτών, να είναι πλέον και οι ελληνικές τράπεζες από τις οποίες ουσιαστικά ζητάμε να μας δανείσουν περισσότερο χρόνο και λιγότερο χρήμα». Κατά τη συνάντηση με την κυρία Κατσέλη και τους κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Γ. Κουτρουμάνη (εκπροσωπούσε τον κ. Λοβέρδο), η ΕΣΕΕ επισήμανε πέντε κρίσιμα σημεία για την τόνωση της αγοράς:
1) Τον κίνδυνο «αφελληνισμού» των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων και την ανάγκη ανάπτυξή τους με στοιχεία ηλεκτρονικής εμπορικής γεωγραφίας.
2) Την αντίθεσή της στην αύξηση και στη μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών στον υψηλότερο ΦΠΑ και την ανάγκη μείωσής του από το 2011.
3) Η ΕΣΕΕ λέει «όχι» σε νέες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, αλλά λέει «ναι» στη θέσπιση νομοσχεδίων-«σκούπα» για φορολογικές και ασφαλιστικές εκκρεμότητες.
4) Την ανάγκη επιδότησης της εργασίας για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
5) Τέλος, εξέφρασε τη διαφωνία της με τις αλλαγές στα παραγωγικά υπουργεία, καθώς εκτιμά ότι θα προκαλέσουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προγραμμάτων ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris