" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Ανοιχτοί οι αρχαιολογικοί χώροι για το μεγαλύτερο φεγγάρι της χρονιάς

Ανοιχτοί θα είναι τελικά οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και του Σουνίου για τις εκδηλώσεις της αυγουστιάτικης πανσελήνου στις 24 Αυγούστου, καθώς αίσιο τέλος είχε η τελευταία συνάντηση μεταξύ αρχαιοφυλάκων και υπουργείου Πολιτισμού τη Δευτέρα.

Περισσότεροι από 90 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα ανοικτοί για το μεγαλύτερο φεγγάρι της χρονιάς. Σε πολλούς από τους χώρους αυτούς έχουν προγραμματιστεί μουσικές εκδηλώσεις.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα - Ποιοι χώροι θα είναι ανοικτοί.
http://www.yppo.gr/files/g_35529.pdf

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρεται: «Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι, συμπεριλαμβανομένης της Ακρόπολης και του Σουνίου, θα είναι ανοιχτοί για την βραδιά της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.

» Η στάση της πλειοψηφίας των αρχαιοφυλάκων που προσφέρθηκαν εξαρχής να εργασθούν εθελοντικά, με αποτέλεσμα να έχει εξασφαλισθεί από την πρώτη στιγμή ότι θα είναι ανοιχτοί τουλάχιστον 92 χώροι σε όλη την Ελλάδα, ήταν μια στάση αρχής. Για την εργασία τους αυτή, πάντως, θα πληρωθούν τη νόμιμη αμοιβή τους όπως έχει ανακοινωθεί ήδη.

» Είναι προφανές ότι η στάση του ΥΠΠΟΤ και των αρχαιοφυλάκων καθώς και η απήχησή της στην κοινωνία βοήθησε ώστε τελικά όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι να παραμείνουν ανοιχτοί. Γι αυτό χαιρετίζουμε και τη σημερινή απόφαση της ΠΕΥΦΑ».

Η Πανελλήνια Ένωση Αρχαιοφυλάκων αποφάσισε να ανταποκριθεί θετικά στην πραγματοποίηση της νυχτερινής αυγουστιάτικης εκδήλωσης, με την παράκληση το χρηματικό ποσό που θα δινόταν για την πληρωμή υπερωριών των αρχαιοφυλάκων να κατατεθεί άμεσα στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris