" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Οι γιορτές της Παλιάς Πόλης στην Ξάνθη

Για 20ή χρονιά φέτος οι γιορτές της Παλιάς Πόλης στην Ξάνθη δίνουν το καθιερωμένο ραντεβού τους με το κοινό της Βόρειας, και όχι μόνο, Ελλάδας, από τις 5 μέχρι και τις 12 Σεπτεμβρίου. Ο αναλοίωτος αρχιτεκτονικός οικισμός της Παλιάς Πόλης θα γεμίσει για οκτώ ημέρες με την ξανθιώτικη πολιτιστική πρόταση που περιλαμβάνει μεγάλους καλλιτέχνες αλλά και νέους ντόπιους μουσικούς, ηθοποιούς, εικαστικούς και χορευτές.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν τυπικά στις 5 Σεπτεμβρίου, αν και πλούσιο είναι και το πρόγραμμα που προηγείται του φεστιβάλ. Έτσι λοιπόν, την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται η επίσημη έναρξη των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης με τη συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης, τη Νένα Βενετσάνου, τον Δημήτρη Μπάση και τον Δώρο Δημοσθένους, σε ένα αφιέρωμα στα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη αλλά και του Βασίλη Τσιτσάνη.
Για τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, η Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή συνδυάζουν τη σύγχρονη μουσική με την παράδοση, σε μια συναυλία που θα ταξιδέψει το κοινό από τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, στην Ισπανία, τη Γαλλία, τα πορτογαλικά φάδος, τους τουρκικούς αμανέδες και την αμερικανική τζαζ.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και 9μελής μπάντα στήνουν την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, μια συναυλία με τραγούδια της παράδοσης και παραδοσιακούς χορούς, ενώ ο Ara Dinkjan, ένας εξαιρετικός μουσικός από την Αρμενία, επιδεικνύει τις ικανότητες του στο ούτι.
Με τη σειρά του, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, ο Βασίλης Λέκκας τραγουδάει συνθέσεις μεγάλων Ελλήνων μουσικών όπως ο Θεοδωράκης, ο Χατζιδάκις, ο Ξαρχάκος και ο Μαρκόπουλος ξετυλίγοντας την ταλαντούχα και ιδιαίτερη φωνή του μέσα από ένα μελωδικό οδοιπορικό στους σημαντικότερους σταθμούς της ιστορίας τους ελληνικού τραγουδιού.
Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, το Τρίφωνο φτάνει στην πλατεία Μητροπόλεως και ερμηνεύει ένα ευρύ ρεπερτόριο με τραγούδια των Beatles, Pink Floyd, Σαββόπουλου, Χατζιδάκι και Θεοδωράκη έως και παραδοσιακά ενώ ο Μπάμπης Τσέρτος παραμένει πιστός στο λαϊκό τραγούδι και την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου παρουσιάζει ένα κεφάτο πρόγραμμα με τις πιο μεγάλες στιγμές του ρεμπέτικου.

Ένας από τους πιο δυνατούς και δημιουργικούς σύγχρονους μουσικούς, ο Σωκράτης Μάλαμας ανεβαίνει στη σκηνή της πλατείας Μητροπόλεως, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, για να ερμηνεύσει μερικά από τα επιτυχημένα αφηγηματικά του τραγούδια και ορισμένες από τις παραμυθένιες μουσικές ιστορίες του.

Για το τέλος, οι Γιορτές Παλιάς Ξάνθης επιφυλάσσουν την 8η λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών από την Ξάνθη, τον ποδηλατικό γύρο της πόλης και τη συναυλία του Άγγελου Μουρβάτη και του Αντώνη Μουσαδέ με έντεχνα ακούσματα που θα πραγματοποιηθούν

την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου.

Συναυλίες με νεανικά σχήματα, λαϊκούς ήχους, παραδοσιακή μουσική και χορούς αλλά και εικαστικές εκθέσεις, θεατρικά εργαστήρια και τοπικές γευστικές προτάσεις κατέχουν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του προγράμματος κάθε ημέρας δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους επισκέπτες να βρουν τη δική τους γωνιά στις Γιορτές και να γνωρίσουν όλες τις πτυχές της πολιτιστικής παράδοσης της Ξάνθης.

Πληροφορίες: 25410 22632, 25410 73640, Δήμος Ξάνθης 2541023641,www.cityofxanthi.gr , www.paliapoli.gr .


Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2010/08/20_30.html#ixzz0y69lhQWG

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris