" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Πολιτιστικές εκδηλώσεις σε ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗ-ΦΟΙΝΙΚΗ υπό την αιγίδα της UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗ-ΦΟΙΝΙΚΗΠολιτιστικές εκδηλώσεις οργανώθηκαν πρόσφατα στη Βόρειο Ήπειρο από την Ένωση Καλλιτεχνών Βορείου Ηπείρου Ε.ΚΑ.Β.Η. σε συνεργασία με την Επαρχία Κάτω Δρόπολης και την Επαρχία Φοινίκης, με τίτλο «Άνεμος πολιτισμού στη Βόρειο Ήπειρο», υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.
Οι εκδηλώσεις (φωτό) περιλάμβαναν την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Οδός Ελευθερίας» του Κώστα Νούσια στη Δερβιτσιάνη, καθώς και 2 συναυλίες του Μουσικού Συνόλου ΗΧΩ Αθηνών στη Δερβιτσιάνη και τη Φοινίκη.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Δερβιτσιάνης όπου έγινε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής, απηύθυναν χαιρετισμό ο έπαρχος Κάτω Δρόπολης κ. Δημήτρης Μαλιούκης, ο πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος κ. Ηλίας Δεμιρτζόγλου και ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Αθανάσιος Οικονόμου. Στο έργο του ποιητή αναφέρθηκαν ο ποιητής-εκδότης κ. Γιώργος Χρονάς, ο πρώην γραμματέας της Ε.ΚΑ.Β.Η. ποιητής κ. Μηνάς Λέκκας και η γενική γραμματέας του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος ποιήτρια κ. Στέλλα Λεοντιάδου. Απαγγέλθηκαν ποιήματα της συλλογής από τους καθηγητές κ.κ. Θεόδωρο Γκέκα και Γρηγόρη Κακούρη. Μετά το πέρας της παρουσίασης ο ποιητής κ. Κώστας Νούσιας ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και τους παρευρισκόμενους και ακολούθησε συναυλία του μουσικού συνόλου ΗΧΩ Αθηνών, η οποία επαναλήφθηκε με την ίδια επιτυχία και την επόμενη μέρα στη Φοινίκη όπου έγιναν και οι απονομές των επαίνων και αναμνηστικών δώρων από τον πρόεδρο της Ε.ΚΑ.Β.Η. κ. Κώστα Νούσια, τον πρόεδρο Ομίλου για την UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε. κ. Ηλία Δεμιρτζόγλου και τον Έπαρχο Φοινίκης κ. Ζήσο Λούτση. Το πρωί προηγήθηκε συνεδρίαση στη Φοινίκη με πολιτιστικά θέματα που αφορούν το βορειοηπειρωτικό ελληνισμό.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε και πολλές ιστορικές και φυσικού κάλλους ξεναγήσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris