" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Με στάση πληρωμών απειλεί το Δημόσιο η ΓΣΕΒΕΕ και μεταφορά των επιχειρήσεων σε άλλες χώρες


Με στάση πληρωμών προς το Δημόσιο, καθώς και με μεταφορά της έδρας των επιχειρήσεών τους εκτός Ελλάδας, σε κοινοτικές χώρες με χαμηλή φορολογία όπως η Κύπρος και η Βουλγαρία, προειδοποιούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εάν η κυβέρνηση επιμείνει στην αύξηση των φόρων και δεν δώσει αναπτυξιακά κίνητρα στη μικρομεσαία ελληνική επιχειρηματικότητα.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, 375.180 επιχειρήσεις βρίσκονται στο «κόκκινο» και 176.700 εξ αυτών αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να αναστείλουν οριστικά τη δραστηριότητά τους μέχρι το τέλος του 2011, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια 305.000 θέσεων εργασίας.

Μέσα στο επόμενο εξάμηνο, εξάλλου, εκτιμάται ότι θα γίνουν περί τις 120.000 απολύσεις. Ηδη, στο α΄ εξάμηνο του έτους, το 21,9% των επιχειρήσεων προχώρησε σε μείωση προσωπικού, γεγονός που μεταφράζεται σε απώλεια περίπου 88.000 θέσεων εργασίας.

Ακόμη, όμως, και όσες επιχειρήσεις έχουν διατηρήσει το προσωπικό τους αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καταβολή των μισθών ή προχωρούν στη μείωση ωρών και ημερών εργασίας.

Το 40% δηλώνει ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες στην καταβολή των μισθών, ενώ σε μείωση ημερών ή ωρών εργασίας προχώρησε το 30% των επιχειρήσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris