" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

«Να διατηρηθεί ως… κόρη οφθαλμού»!Μήνυμα με περιεχόμενο προς όλους από το Δήμαρχο Σκοτούσσας

Ο Δήμαρχος Σκοτούσσας προτρέπει τη νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει

Πυρετωδώς προετοιμάζεται ο Δήμος Σκοτούσσας, για τη μεγάλη εμποροπανήγυρη. Η δημοτική αρχή είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη και συνεχίζει τις προετοιμασίες για την καλύτερη διοργάνωση της εμποροπανήγυρης. Αν και υπάρχει η πολύτιμη εμπειρία όλων των προηγούμενων ετών, η δημοτική αρχή Σκοτούσσας δεν αφήνει τίποτα στην… τύχη και φροντίζει έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα για τις ημέρες εκείνες.
Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Σκοτούσσας Λάζαρος Ευαγγελίδης, το ενδιαφέρον των εκθετών είναι πάρα πολύ μεγάλο και ο ίδιος αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει δημόσια συγνώμη, από όσους εκθέτες δεν μπόρεσαν να εξυπηρετήσουν. Χαρακτηριστικό είναι πως στην εμποροπανήγυρη θα συμμετέχουν περισσότεροι από τριακόσιοι (300) εκθέτες.

Η χώρος ετοιμάζεται και η δημοτική αρχή δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στο φωτισμό της εμποροπανήγυρης, καθώς και στον ευπρεπισμό του χώρου. Από υγειονομικής πλευράς, οι εγκαταστάσεις είναι έτοιμες και έχουν τοποθετηθεί τρεις σύγχρονες τουαλέτες, με ηλιακούς θερμοσίφωνες και με ντους για τους εκθέτες, διασφαλίζοντας τους βασικούς όρους υγιεινής. Οι συγκεκριμένες τουαλέτες θα εξυπηρετούν και τους χιλιάδες επισκέπτες.
Ωστόσο, ο Δήμαρχος Σκοτούσσας Λάζαρος Ευαγγελίδης εκφράζει τις επιφυλάξεις του σχετικά με το μέλλον της εμποροπανήγυρης. «Η αγωνία μου είναι για το αύριο,» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Ε.Β. ο κ. Ευαγγελίδης, εννοώντας πως τα δεδομένα αλλάζουν πλέον με το νέο «Καλλικρατικό» Δήμο και αν θα δείξει η νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει, ενδιαφέρον για τη μεγάλη εμποροπανήγυρη, που δέχεται κάθε χρόνο και ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία, όλο και περισσότερο κόσμο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της δημοτικής αρχής, που φαίνεται να συμφωνούν με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, οι επισκέπτες ξεπερνούν τους εκατό χιλιάδες.
«Δυστυχώς δεν υπάρχει το ανάλογο θεσμικό πλαίσιο, έτσι ώστε οι κάτοικοι της Σκοτούσσας να είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για τη διοργάνωση, το ενδιαφέρον των οποίων είναι αμείωτο και διαρκές. Υπάρχει φόβος μήπως με τη συνένωση με την Ηράκλεια, η εμποροπανήγυρη απαξιωθεί. Πρέπει να τονίσουμε πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη εμποροπανήγυρη στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία. Μπορεί ανά πάσα στιγμή η νέα δημοτική αρχή να το καταργήσει,» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σκοτούσσας, ο οποίος έχει ήδη αναθέσει στους νομικούς συμβούλους του, να βρουν μία φόρμουλα, έτσι ώστε να «δέσουν» και νομικά την εμποροπανήγυρη, ενώ η προτροπή του ίδιου προς τη νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει, είναι να τη διατηρήσουν ως «κόρη οφθαλμού».
Αξίζει να σημειωθεί πως η εμποροπανήγυρη της Σκοτούσσας είναι η μόνη θεσμοθετημένη με Βασιλικό διάταγμα, από το 1927.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris