" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

2ο Φεστιβάλ Γκάιντας

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου, όπως και πέρσι, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 21 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Τρικάλων Ημαθίας το 2ο Φεστιβάλ Γκάιντας που διοργάνωσε ο δραστήριος Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Τρικάλων «Η Ανατολική Ρωμυλία».

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν 35 αναγνωρισμένοι γκαϊτατζήδες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, οι οποίοι με τη 
συνοδεία και άλλων παραδοσιακών οργάνων, ταξίδεψαν τους 2.000 περίπου παρευρισκόμενους στους μουσικούς ρυθμούς της Θράκης και της Ανατολικής Ρωμυλίας.
Όπως ανέφερε στο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μόσχος Κυτούδης, σκοπός του Φεστιβάλ είναι να τονιστεί η γκάιντα ως το μουσικό διαχρονικό σύμβολο του θρακιώτικου λαϊκού πολιτισμού και της παράδοσης και η επαφή του κόσμου και κυρίως της νέας γενιάς με την ιστορία και τα ακούσματα που συντρόφευαν τους γονείς και τους παππούδες μας σε όλη τη διαδρομή, από τον ξεριζωμό τους μέχρι και σήμερα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο βουλευτής Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ κ. Άγγελος Τόλκας, ο νομάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, οι δήμαρχοι Πλατέος κ. Φώτης Δημητριάδης, Αλεξάνδρειας κ. Χαράλαμπος Γκιόνογλου και Μελίκης κ. Κώστας Καρέλης, ο αντινομάρχης Ημαθίας κ. Στάθης Γεωργιάδης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι τοπικών συμβουλίων των δήμων Πλατέος και Αλεξάνδρειας, κ.ά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris