" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

«Το μεγαλύτερο ελληνικό πανηγύρι στον κόσμο έγινε ακόμα πιο μεγάλο»

Αγαπητέ/ή φίλε/η Blogger


Αν δημοσίευσες το προηγούμενο άρθρο μου με τίτλο «Το μεγαλύτερο ελληνικό πανηγύρι στον κόσμο έγινε ακόμα πιο μεγάλο» μπορεί να αναρωτήθηκες πόσο «ελληνικό» μπορεί να είναι ένα πανηγύρι που γίνεται 8,000 χιλιόμετρα από την πατρίδα. Όσο μπορεί να γίνει, ίσως και 80%! Σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία όπως η καναδική καμιά φυλή δεν....
έχει το μονοπώλιο σε τίποτα. Στην πράξη οι Καναδοί λένε: αντί να ταξιδέψεις σ’ όλη τη γη για να δοκιμάσεις κάποιο φαγητό, είναι προτιμότερο να κατεβείς στο Greek Town, θα βρεις εκεί γεύσεις από κάθε λαό.

Ίσως αυτό έκανε την ελληνική παροικία τόσο δυνατή: είναι πιστή άχρι θανάτου στις ιδέες της αλλά δεν είναι φανατική και δεν αποκλείει κανένα λαό να έχει τις δικές του ιδέες. Μπορεί να είναι και το κόμπλεξ ανωτερότητας που έχουμε: ξέρουμε ότι είμαστε η πρώτη παγκόσμια πολιτιστική υπερδύναμη.

Για όσους λοιπόν από σας ή τους επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας αναρωτήθηκαν «πόσο ελληνικό είναι το ελληνικό πανηγύρι στο Τορόντο» παραθέτουμε ένα βίντεο από τη φετινή εκδήλωση.

Επίσης και κάτι παλιότερο από το κρατικό εκπαιδευτικό κανάλι ΤVOntario.

Χρήστος Μαγγούτας
Τορόντο Καναδά

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris