" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Επιμελητήριο Πειραιά:«Ο αριθμός των ανέργων στο εμπόριο θα φθάσει τους 150.000»

«Ο αριθμός των ανέργων στο εμπόριο θα φθάσει τους 150.000», εκτιμά ο Γ. Κασιμάτης, πρόεδρος του ΕΒΕΠ.
Ανησυχητικές είναι οι εκτιμήσεις για τη χαμηλή κατανάλωση στην αγορά, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Γεώργιο Κασιμάτη που σε δήλωσή του επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει....

μέχρι τώρα από τα κατά τόπους Επιμελητήρια, τα λουκέτα στα καταστήματα μέχρι τέλος του χρόνου, αναμένεται πανελλαδικά να ξεπεράσουν τα 100.000 και ο αριθμός των ανέργων στο εμπόριο να πλησιάσει ανησυχητικά τους 150.000.
Αναλυτικότερα, ο κ. Κασιμάτης τονίζει:
«Δυστυχώς όλα τα στοιχεία συντείνουν στο ότι η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο από το Σεπτέμβριο. Ο αριθμός των λουκέτων θα ξεπεράσει κάθε απαισιόδοξη πρόβλεψη που κάναμε αρχικά και θα φτάσουν ακόμα και τις 100.000 πανελλαδικά. Όμως και ο δείκτης της ανεργίας στο εμπόριο θα αυξηθεί ανησυχητικά. Πλέον μπορούμε να μιλάμε για 100.000 ανέργους έως το τέλος του χρόνου, ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός αυτός να πλησιάσει και τις 150.000.

Η λύση είναι μονόδρομος. Άμεσες κινήσεις για ανάπτυξη. Ο αναπτυξιακός νομός της κυβέρνησης με την εφαρμογή του από την 1η Ιανουαρίου 2011 καθυστερεί χαρακτηριστικά. Θα έχουν «πεθάνει» ήδη οι πιο πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Φοβάμαι ότι θα έχουμε έναν αναπτυξιακό νόμο που όταν εφαρμοσθεί δεν θα βρει μεγάλη ανταπόκριση.
Απευθύνω έκκληση στην κυβέρνηση και στο οικονομικό επιτελείο να σταθμίσει την κατάσταση πριν να είναι αργά. Οι δείκτες της οικονομίας επιδεινώνονται καθημερινά. Να υπάρξει επιτέλους εγκράτεια δηλώσεων από τους πολιτικούς. Και κυρίως άμεσα μέτρα και πρωτοβουλίες για να βελτιωθεί η εικόνα της αγοράς».
Από:ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris