Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, κατά του κυριακάτικου παζαριού

Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την συνεδρίασή του στις 14.7.10 αναφορικά με την Κυριακάτικη Αγορά Πειραιά, δηλώνουν τα εξής :
Για ακόμη μια φορά, ο Δήμος Πειραιά, αδιαφορώντας για την επιθυμία των πολιτών για οριστικό κλείσιμο της Κυριακάτικης αγοράς –ντροπής για την πόλη μας, με την απόφασή του αυτή συνεχίζει να συντηρεί την από 01/01/2009 παράνομη λειτουργία της και το παράνομο και αντισυνταγματικό κλείσιμο κεντρικών δρόμων της.
Κερδίζοντας συστηματικά χρόνο, με δεκάδες διοικητικά τερτίπια και σαθρές δικαιολογίες, συνεχίζει να υποτιμά το νόμιμο στεγασμένο εμπόριο, δίχως να λογαριάζει τις συνέπειες για την αγορά, που βάλλεται συνεχώς και δοκιμάζεται σκληρά από την οικονομική κρίση.
Επιπλέον, υποκύπτει συστηματικά σε εκβιασμούς, σκοπιμότητες και θεατρινισμούς ανθρώπων του παζαριού, συντηρώντας μια απαράδεκτη κατάσταση ετών που, σε καμία περίπτωση, δεν εκπροσωπεί τους κατοίκους και τους εργαζομένους αυτής της πόλης και οδηγεί σε μαρασμό τις επιχειρήσεις που πληρώνουν δημοτικά τέλη, ενοίκια και δίνουν δουλειά σε πολλούς Πειραιώτες πολίτες.
Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, δια των Προέδρων τους, κ.κ. Γ. Κασιμάτη και Γ. Ζησιμάτου αντίστοιχα, έχοντας πλέον ξεπεράσει όλα τα όρια αντοχής και ανοχής και έχοντας εξαντλήσει κάθε τρόπο και μέσο επικοινωνίας, ώστε να υπάρξει μια κοινά αποδεκτή λύση για όλους που να μην υποβαθμίζει την πόλη μας, διαφυλάττοντας τα νόμιμα συμφέροντα του εμπορικού κόσμου του Πειραιά, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας τις κατά το νόμο ενέργειές του, κατά παντός υπευθύνου.