" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Τη «στήνουν» σε υποψήφιους αγοραστές, σε σημεία καθ’ οδόν στις παραλίες στον Κάτω Κλάδο Πηλίου αλλά και στις ακτές.


Την έξοδο των λουόμενων το Σαββατοκύριακο σε κάποια κοντινή παραλία, φαίνεται να... ακολουθεί το παρεμπόριο. Για την ακρίβεια, μάλλον τη «στήνει» σε υποψήφιους αγοραστές, σε σημεία καθ’ οδόν στις παραλίες στον Κάτω Κλάδο Πηλίου αλλά και στις ακτές.
Όταν η αγορά κλείνει, το Σάββατο το μεσημέρι, πλανόδιοι μαζεύουν την πραμάτεια τους από τον πεζόδρομο της Ερμού και πάνε... παραλία όχι για την καθιερωμένη βουτιά, αλλά για το μεροκάματο.
Ακολουθώντας τη διαδρομή από τις στροφές στη Γορίτσα προς τις παραλίες του Πηλίου, οι ταξιδιώτες, μπορούν να αγοράσουν από καρπούζια και πεπόνια για να «σβήσουν την κάψα» του καλοκαιριού, μέχρι και πλαστικά τραπεζοκαθίσματα και ομπρέλες για τις βεράντες τους ή πήλινες γλάστρες για τα λουλούδια. Στα πόστα που πιάνουν πλανόδιοι στις στροφές, τα τελευταία προϊόντα αυτές τις ημέρες δίνονται σε... τιμές ευκαιρίας, αφού θεωρείται σχεδόν τέλος σεζόν!
Η άφιξη στην παραλία, συνοδεύεται από διαφορετικό... παζάρι, μετακινούμενο αυτή τη φορά. Πωλητές διαφορετικών εθνικοτήτων, φροντίζουν για το... outfit στην παραλία!
Περνούν ανάμεσα από τα ομπρελοκαθίσματα με δεκάδες κρεμάστρες ανά χείρας, πουλώντας καφτάνια και καλοκαιρινά φορέματα για την παραλία. Άλλοι, κουβαλούν βαλίτσες με γυαλιά ηλίου σε διάφορα χρώματα και σχέδια, ενώ το... συνολάκι, συμπληρώνεται από αλλοδαπούς που προσφέρουν κάθε λογής βραχιόλια και κολιέ, ακόμη και ρολόγια σε φλούο χρώματα.
Η... αγορά της παραλίας συμπληρώνεται από νεοκυκλοφόρητα cd και dvd. Τα hits του καλοκαιριού και ολοκαίνουριες ταινίες, πριν καλά- καλά κατέβουν από τη μεγάλη οθόνη, πωλούνται από πλανόδιους στις παραλίες.
Πίνακες ζωγραφικής σε τιμή ευκαιρίας, ακόμη και μικροί ανεμόμυλοι για τις βεράντες, επίσης στη διάθεση υποψήφιων αγοραστών.
Απουσία ελέγχων στις παραλίες του νομού, το παρεμπόριο ανθεί ποντάροντας στην ανεμελιά των λουόμενων και τη χαλαρή διάθεση.
Με τη δύση του ηλίου, το μεροκάματο συνεχίζεται είτε σε κοντινές ταβέρνες και τσιπουράδικα, πριν το άνοιγμα της αγοράς τη Δευτέρα το πρωί.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΛΑΡΙΣΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris