" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Το παρεμπόριο στο στόχαστρο των υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης



Σε συντονισμένες επιχειρήσεις κατά του παραεμπορίου προχωρούν το τελευταίο διάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης και η Δημοτική Αστυνομία, οι οποίες σε συνεργασία με κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας εντόπισαν, κατέγραψαν και κατέσχεσαν 1500 τεμάχια απομίμησης επώνυμων προϊόντων. 
Οι λαθρέμποροι μικροπωλητές εντοπίστηκαν σε πολλά σημεία στον πεζόδρομο της Κατερίνης και την Ολυμπιακή Ακτή πωλώντας είδη ένδυσης, γυαλιά ηλίου, ρολόγια, ομπρέλες,, παιχνίδια όπως και αντίγραφα επώνυμων εταιρειών(τσάντες, αξεσουάρ), χωρίς τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα και άδεια μικροπωλητή.
Τα προϊόντα κατασχέθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία και αποδόθηκαν αρχικά για φύλαξη στο Δημοτικό Γκαράζ, μέχρι την καταστροφή τους, ενώ διενεργούνται ήδη όλες οι νόμιμες διαδικασίες και η επιβολή προστίμων.
Όπως τόνισε η αρμόδια υπάλληλος της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας κα Νόπη Παππαδοπούλου «έχει αποφασιστεί η καταστροφή των κατασχεμένων προϊόντων με σύνθλιψη ώστε να μην είναι δυνατή η περαιτέρω χρησιμοποίησή τους. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες καθώς το φαινόμενο είναι σε έξαρση…».



ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Ο Υπεύθυνος της επιχείρησης καταστροφής των κατασχεμένων προϊόντων από την πλευρά του Δήμου Κατερίνης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κος Γιώργος Ίτσιος, επεσήμανε ότι «τα μεικτά κλιμάκια της Δημοτικής και της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν εντατικοποιήσει τους ελέγχους κατά του παραεμπορίου, με θετικά αποτελέσματα».

ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 
Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο κος Ίτσιος: "Με εντολή του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για την πάταξη του παραεμπορίου. Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο προκειμένου να αποκατασταθεί όχι μόνο η εικόνα της πόλης μας από τους δεκάδες πλανόδιους μικροπωλητές, αλλά και για να προστατεύσουμε τους καταστηματάρχες από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, ιδιαίτερα μάλιστα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης. Με αυτές τις επιχειρήσεις κατά του λαθρεμπορίου, προσπαθούμε να στηρίξουμε τον εμπορικό κόσμο του δήμου μας. Στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα ότι η Κατερίνη δεν είναι «ξέφραγο αμπέλι» και ότι είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο. Η Δημοτική Αστυνομία είναι σε εγρήγορση. Με 3 επιχειρήσεις –«σκούπα» συνέλλεξε και κατάσχεσε 1500 περίπου αντικείμενα και βάση του νόμου προχωρήσαμε σε σύνθλιψη ώστε να είναι αδύνατη η περαιτέρω χρησιμοποίησή τους..." 

Στην καταστροφή των κατασχεμένων προϊόντων παρέστησαν και υπέγραψαν πρωτόκολλο καταστροφής ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος ‘Ιτσιος και η αρμόδια υπάλληλος της Δημοτικής Αστυνομίας κα Νόπη Παπαδοπούλου.
Αξίζει να επισημανθεί, ότι στις επιχειρήσεις κατά των λαθρο-μικροπωλητών, κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας , συλλαμβάνει και οδηγεί στο αυτόφωρο, όσους εξ αυτών δεν διαθέτουν έγγραφα παραμονής στη χώρα μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris