" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Φεστιβάλ Νέων Αγροτών Ηλείας


Φεστιβάλ Νέων Αγροτών Ηλείας στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μουριάς του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, σε μια όμορφη έκταση 180 στρεμμάτων, στο χώρο όπου διεξάγεται το Alfios river festival όπου υπάρχει υποδομή ελεύθερου Camping, εστίασης, χώροι εκδηλώσεων και...
συναυλιών διργανώνει η Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας από 11 έως 14 Αυγούστου.

«Στα χρόνια που έρχονται δεν θέλουμε αγρότες, θέλουμε καλλιεργημένους καλλιεργητές» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Ηλείας κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, καλώντας όλους τους αγρότες και κυρίως τους Νέους Αγρότες στο 1ο Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ Νέων Αγροτών Ηλείας προβάλλει τους ΚΑΡΠΟΥΣ της ΓΗΣ, της Ηλειακής Γης, όπως: το φημισμένο λάδι της & της ελιές της, το μέλι της, τα πορτοκάλια της, τις πατάτες της, τα λαχανικά της, τα τριφύλλια της, τα καρπούζια της, τα σταφύλια της και τα μεταποιημένα παράγωγά τους με παραδοσιακές τοπικές συνταγές

Το Φεστιβάλ Νέων Αγροτών Ηλείας έγινε πραγματικότητα με την συνδιοργάνωση της Τοπικής Ένωσης Δήμων-Κοινοτήτων Ηλείας, και την χορηγική υποστήριξη της ΣΚΟΣ ΑΕ, των βιολογικών καταστημάτων ΒΙΟΜΑΡΚΕΤ, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ολυμπίας, των Βιοκαλλιεργητών Αμαλιάδος και πολλών χορηγών επικοινωνίας.

Οι Νέοι Αγρότες καλούν όλους τους Νέους και τους μεγαλύτερους να διαδηλώσουν την πίστη τους στο μέλλον με σύνθημα «από την καταστροφή στην ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ»

Την Τετάρτη, 11/8/2010, 19.00, στα «μαγειρέματα» με παραδοσιακά πιάτα και συνταγές του τόπου, ομιλίες με θέματα: Βιοποικιλότητα, Βιολογική Γεωργία-Κτηνοτροφία, Διαχείριση Υδάτινων Πόρων & Οικομουσείο Αλφειού και το βράδυ (21.30) λαϊκό γλέντι με την Χαρά Βέρα.

Την Πέμπτη, 12/8/2010, 19.00, στις επιδείξεις με άλογα, στα παιχνίδια που έπαιζαν οι παππούδες μας , στην παρουσίαση αγροτικών προϊόντων από εκθέτες-παραγωγούς και το βράδυ (21.30) λαϊκό γλέντι-πανηγύρι με τους Κ.Κωτσάκη, Ε.Βέρα & Σ.Κωτσάκη.

Την Παρασκευή, 13/8/2010, 19.00, στο forum Νέων Αγροτών & Βιοκαλλιεργητών με θέματα: Βιολογική Γεωργία-Κτηνοτροφία και Οικοτουρισμό-Αγροτουρισμό και το βράδυ (21.30) παραδοσιακό δημοτικό πανηγύρι με τον Γιώργο Νταλιάνη.

Το Σάββατο, 14/8/2010, όπως και όλες τις ημέρες του Φεστιβάλ, θα συνεχίζουν να διεξάγονται δραστηριότητες στο ποτάμι (rafting, kayak,τοξοβολία, ιππασία, ψάρεμα κλπ) και θα λειτουργεί η έκθεση παραδοσιακών γεωργικών εργαλείων, ενώ θα προσφέρεται παραδοσιακή γουρνοπούλα Φολόης. Οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν επίσης την δυνατότητα να χαρούν και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού καθώς και παλιά παραδοσιακά δρώμενα.

Οι νέοι αγρότες της Ηλείας παρά τις δύσκολες συνθήκες που άφησαν πίσω τους οι καταστροφικές πυρκαγιές, που επιδεινώνονται με την οικονομική κρίση, διεκδικούν με αισιοδοξία το δικό τους μέλλον βασισμένοι στην αγάπη τους για τη γη και τη φύση, στην διασφάλιση της ποιότητας, στις υπηρεσίες, στον τουρισμό και στο φυσικό περιβάλλον.

Οι Νέοι Αγρότες Ηλείας θέλουν οι καταναλωτές να γνωρίζουν τους αγρότες-παραγωγούς, με σύνθημα «από το χωράφι στο τραπέζι» και την σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τον πολιτισμό μας και τον τουρισμό.

Πληροφορίες: 6940917704, ianpap@gmail.com, 6932335569

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris