" ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και από ώρα 09:00 π.μ. έως 04:00 μ.μ. ''

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Διεκδικούν τη Δημαρχεία Καβάλας, με θέμα τις άδειες μικροπωλητών


Πολιτικά εκτεθειμένος παραμένει ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Κωστής Σημιτσής από το πρωτοφανές σκάνδαλο της κλοπής, πλαστογράφησης και πώλησης αδειών χρήσης κοινόχρηστου χώρου που ισοδυναμεί με την άδεια πλανόδιου πωλητή.
Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο Δήμος είναι αυτή της πλήρης διάλυσης. Άραγε ποιος ή ποιοι έχουν πρόσβαση στο αρμόδιο γραφείο και στο συρτάρι όπου φυλάσσονται οι άδειες; Πως ο δράστης γνώριζε το ακριβές μέρος που φυλάσσονταν; Πώς μπόρεσε να κλέψει τις άδειες ανενόχλητος; Ποιο πολιτικό πρόσωπο κατονόμασε ο συλληφθείς αθίγγανος ότι έλαβε 2.000 ευρώ για δώσει την πλαστή άδεια; (σε άλλη περίπτωση γίνεται λόγος για πώληση αδείας έναντι 3.000 ευρώ). Υπάρχουν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις; Έγινε περαιτέρω έλεγχος σε τυχόν χρήματα του Δήμου που διαχειρίστηκε το εν λόγω πρόσωπο; Έγινε ένορκη διοικητική εξέταση για να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή υπαλλήλων του Δήμου και να αποδοθούν Διοικητικές ευθύνες; Πέραν των ποινικών ευθυνών υπάρχουν και διοικητικές και πολιτικές ευθύνες. Για όλα αυτά όπως και για τις σοβαρότατες καταγγελίες του Προέδρου των εργαζομένων κ. Χατζηκωνσταντίνου ότι: «η υπηρεσία δέχτηκε πολλές πιέσεις και από δημοτικούς συμβούλους για τη χορήγηση της άδειας …», «…ο συγκεκριμένος άνθρωπος ανέφερε το όνομα κάποιου δημοτικού συμβούλου…», «…Ο Δήμαρχος παραχώρησε δηλώσεις, χρεώνοντας την ευθύνη για την κλοπή της αδείας στους υπαλλήλους του δήμου…. Εκείνοι έπραξαν το καθήκον τους κι αν η διοίκηση του δήμου επιθυμεί να καλύψει πρόσωπα και καταστάσεις, αυτό είναι δικό της ζήτημα. Μόνο που αυτό δεν επιτρέπεται να γίνεται στις πλάτες των εργαζομένων του δήμου…», «…ενώ από την άλλη πλευρά καλύπτονται πρόσωπα και καταστάσεις ή ακόμα και ονόματα δημοτικών συμβούλων…». Ο κ. Δήμαρχος αντί να σιωπά έχει υποχρέωση να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις και να μην αφήνει να αιωρούνται όλα αυτά τα ερωτήματα που κλονίζουν την αξιοπιστία, εκθέτουν και διασύρουν, τον ίδιο τον Δήμο, τους υπαλλήλους και τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Αλήθεια ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι άσκησαν πιέσεις όπως καταγγέλλει ο Πρόεδρος των εργαζομένων; Ποια πρόσωπα και καταστάσεις επιθυμεί να καλύψει η διοίκηση του Δήμου και μάλιστα στις πλάτες των εργαζομένων; Ποια πρόσωπα και καταστάσεις και ονόματα δημοτικών συμβούλων καλύπτονται;

Η κοινή γνώμη της Καβάλας πρέπει να ξέρει ποιοι είναι αυτοί που ανενόχλητοι μπαίνουν στα γραφεία του Δήμου και κλέβουν άδειες, ποιοι χρηματίζονται πουλώντας στους μικροπωλητές κάλυψη και προστασία χορηγώντας τους πλαστές άδειες, με την πολιτική κάλυψη ποιων πράττουν όσα πράττουν κ.λ.π. Η Διοίκηση του Δήμου θα πρέπει πέρα από τα γενικόλογα και τις υπεκφυγές να ξεκαθαρίσει άμεσα την βρώμικη αυτή ιστορία που πλανάται πάνω από το Δημαρχείο της Καβάλας και να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Δυστυχώς όμως ο κ. Δήμαρχος ο οποίος έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες αντί να απομακρύνει άμεσα όσους τυχόν εμπλέκονται με την υπόθεση, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος των εργαζομένων, καλύπτει πρόσωπα και καταστάσεις (βλ. «ΠΡΩΙΝΗ» 13.07.2010 σελ 7).
Στάθης Εριφυλλίδης
Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Template Design by Psykos Dimitris